Yucom: Ugrožena podela vlasti u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Već sam nekoliko puta pisao na ovu temu i uglavnom mi niste objavljivali komentare.
    Ali nema veze,pokušaću još jednom.
    Zaista mi nije jasno zbog čega pravna struka ćuti i punih 7 godina toleriše i mirno gleda kako ovaj bahati i nevaspitani diletant,više nego očigledno bolesno ovisan o vlasti i moći, svakodnevno najgrublje gazi Ustav i sve ostale zakone, otima i privatizuje apsolutno sve institucije, te zloupotrebljava organe ove kvazi-države.
    Reći za njega kako je najbolji student u istoriji Pravnog fakulteta (treba naglasiti da je ovu više nego sramnu i bednu izjavu dao vučićev podrepaš i ulizica s debelom apanažom simo avramović, nečasni dekan pomenute obrazovne ustanove),najteža je uvreda za svakog pravnika.
    Pa vučić je završio tek osnovne studije prava,nema nijednog jedinog dana radnog staža u struci, ceo život je proveo u politici parazitirajući na našim leđima,a daje sebi za pravo da drsko i osiono deli lekcije mnogim časnim i poštenim profesionalcima s decenijskim pravnim stažom,pa čak profesorima i ekspertima pravne struke. Sudeći po tome šta radi,šta govori i kako se ponaša(dovoljno je da podsetim na činjenicu kako je upravo on prvi političar u svetu koji je ,nakon ww2, oživeo monstruoznu nacističku ideju pozivajući, za govornicom Skupštine Srbije ,da se za jednog Srbina ubija 100 Muslimana,kao i to da upravo ovih dana ,na neshvatljivo sraman i laički način, poligraf-tehnikom očajnički pokušava da abolira milana radoičića,jednog od osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića )- jasno je o kakvom se pravnom „geniju“ radi (ovo je ,inače,njegov omiljeni posprdni pridev kojeg veoma često upotrebljava kad želi ,na primitivan i nepristojan način, nekoga da uvredi i omalovaži).
    Postoje pripadnici još jedne struke koji ćute,a po mojem skromnom mišljenju – trebalo bi i oni da
    se oglase. To su psihijatri. Znam da nije etično,takođe je i protivno zakonu iznositi javno nečiju dijagnozu.Ali,kad se čovek veoma upitnog mentalnog zdravlja nađe na najvišoj i najodgovornijoj državnoj funkciji,(raznim spletom nesrećnih,nezakonitih i nepravednih okolnosti),kad kidnapuje kompletnu državu,kad smo svi zajedno svakodnevni svedoci i žrtve iživljavanja tog i takvog čoveka nad celom nacijom,tada časni,savesni i odgovorni pripadnici ove profesije MORAJU i u OBAVEZI su da se oglase.
    Toliko,hvala!

    1. U potpunosti se slažem sa navodima dotičnog. Mislim da pored pravnika i psihijatara bi o osobi u pitanju trebalo bi da se oglase svi oni koji su nekada živeli normalno a danas jesu na ivici ili granici siromaštva i isto tako svi siromašni a posebno gladni, zatim materijalno ojadjeni ovom vlašću i naravno penzioneri. Tada bi slika Srbije i nezadovoljnih o vladanju jednog običnog prekršioca svih pravnih pravila ponašanja kao državnika, bila kompletna. Treba mu objasniti da kretanje u retrogradnom smeru, nije njegova prvobitna zamisao koju je promovisao s početka ove decenije, nego upravo suprotno, nazadak u svakom pogledu i po svim pitanjima. To što neće ili ne ume da vidi posledice svog vandalnog vladanja, tu smo mi – subotari. Svakako i do kraja, hrabro dosledni sebi, našim porodicama i deci, kojima ne želimo da u nasledje ostavimo haos i nered kakav je napravljen za proteklih 7 godina.

    2. Šta reći osim BRAVO ZA KOMENTAR i bravo uredniku da je imao hrabrosti da komentar objavi!

Ostavite komentar


Društvo

Udruženja pozvala učesnike izbora u Milanovcu da potpišu sporazum protiv rudarenja litijuma 10

Udruženja pozvala učesnike izbora u Milanovcu da potpišu sporazum protiv rudarenja litijuma

Na trgu kneza Mihaila, kod spomenika u Gornjem Milanovcu u ponedeljak, 20. maja, u 17 časova biće potpisan sporazum o zajedničkom delovanju u Skupštini opštine kojim se strane potpisnice obavezuju da će glasati javno i zastupati politiku protivljenja istražnim aktivnostima, eksploataciji i preradi litijuma, bora i pratećih metala na teritoriji optšine Gornji Milanovac, saznaje portal N1 u Ekološkom udruženju Suvoborska greda.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.