Za 14. oktobar zakazana sednica na kojoj će početi odlučivanje o presudi izrečenoj Dragoljubu Simonoviću 1Dragoljub Simonović Foto: FoNet/Božana Pavlica

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić potvrdila je da je za 14. oktobar zakazana javna sednica na kojoj će početi odlučivanje o jednoj od najvažnijih presuda u Srbiji, izrečenoj funkcioneru Srpske napredne stranke Dragoljubu Simonoviću za napad na novinara Milana Jovanovića i njegovu suprugu Jelu Deljanin pre tri godine, prenosi Cenzolovka.

Proces pred apelacijom počinje sedam meseci posle izricanja prvostepene osuđujuće presude protiv Dragoljuba Simonovića, bivšeg visokog funkcionera Srpske napredne stranke i predsednika Opštine Grocka, kao i dva njegova saučesnika i izvršilaca naloga za napad – Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića.

Okrivljena trojka je prvostepenom presudom Drugog osnovnog suda osuđena na ukupno 12 godina i šest meseci zatvora.

Presuda je osporena žalbama tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva na visinu kazne, kao i žalbama odbrane, koja je tokom prvostepenog postupka tvrdila, između ostalog, i da Simonović nije izdao naredbu da se zapali kuća Jovanovića, već da su mu to „napakovali“ bivši visoki funkcioneri MUP.

Pravda je spora, ali ne znam da li će biti i dostižna. Nadam se da će Apelacioni sud potvrditi prvostepenu presudu od 23. februara ove godine. Ne bih želeo da ovaj sudski postupak doživi dugogodišnju neizvesnost, kao što je to slučaj sa ubistvom Slavka Ćuruvije, rekao je Jovanović za Cenzolovku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari