Nemačka organizacija Help i grad Niš podržaće 40 malih biznisa na teritoriji grada za koje je obezbeđena pomoć u opremi čija prosečna vrednost iznosi 2.400 evra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Miloša Simonovića.


Kako se navodi, pojedinačnu opremu ove vrednosti dobiće različiti mali biznisi, a pre svega zanatske i uslužne delatnosti, kao i „jedna proizvođačka kooperativa, koja je dobila opremu od 15.000 evra“. Ovakvi grantovi obezbeđeni su na osnovu ugovora o saradnji grada Niša i Helpa na projektu Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje. Vrednost dela ovog projekta koji se odnosi na Niš iznosi 149.672 evra, od čega grad sufinansira 48.000 evra, što je 32 odsto. Ovo je četvrti projektni ciklus koji Help realizuje u saradnji sa gradom Nišom, a do sada je podržano 227 pojedinačnih malih biznisa „koji uspešno posluju i ostvaruju redovne prihode“.

Projekat Podrška lokalnom održivom razvoju kroz smanjenje siromaštva i ekonomsko osnaživanje sprovodi se od 1. marta do 31. oktobra u 15. gradova i opština Srbije. Njime će u Leskovcu, Kraljevu, Nišu, Novom Pazaru, Smederevu, Vranju, Beloj Palanci, Bujanovcu, Merošini, Pirotu, Priboju, Prijepolju, Preševu, Svrljigu i Tutinu biti podržano najmanje 500 malih biznisa i četiri kooperative. Ukupna vrednost projekta, koji finansiraju nemačka vlada i ovi gradovi i opštine, iznosi oko 1,74 miliona evra. Nemački Help je od 2002. godine kroz svoje projekte podržao 3.896 malih biznisa.

Informacije uskoro na sajtu grada

Raspored održavanja informativnih sastanaka na kojima će zainteresovani moći da preuzmu prijavne formulare i dodatno se informišu biće objavljen na internet prezentaciji humanitarne organizacije Help i sajtu grada Niša najkasnije do kraja ovog meseca. Projektom je predviđeno i da budući korisnici sredstava pohađaju poslovne i stručne obuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari