Za dve godine povećane zarade i imovina pojedinih valjevskih funkcionera 1Skupšina grada Valjeva Foto: valjevske.rs

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je, u odnosu na pre dve godine kada je izabran na funkciju, svoje mesečne prihode uvećao za oko 14.000 dinara, dok je ostala imovina nepromenjena, piše portal Kolubarske.rs.

Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije mesečna zarada 2020. godine gradonačelnika Lazara Gojkovića je izosila 110.743 dinara, prijavio je da je vlasnik dvosobnog stana od 78 kvadrata i automobila „fiat 500L” (2013. godište) i kod jedne beogradske banke ima 568 akcija nominalne vrednosti 5,74 dinara.

Gojković je, u aprilu 2022. godine, Agenciji za sprečavanje korupcije dostavio vanrednu prijavu prihoda i imovine prema kojoj njegova mesečna zarada iznosi 124.916 dinara, vlasnik je istog stana i automobila, ali više nije vlasnik akcija.

Zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović je, u odnosu na pre dve godine kada je izabran na funkciju, svoje mesečne prihode uvećao za oko 12.000 dinara, a svoju imovinu za automobil.

Za dve godine povećane zarade i imovina pojedinih valjevskih funkcionera 2
Lazar Gojković i Nemanja Petrović Foto: www.valjevo.rs

Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, mesečna zarada 2020. godine zamenika gradonačelnika Valjeva iznosila je 104.263 dinara, tada je prijavio da je vlasnik dvosobnog stana od 74 kvadrata, prenose Kolubarske.rs.

U maju 2022. godine Nemanja Petrović je Agenciji za sprečavanje korupcije dostavio vanrednu prijavu prihoda i imovine, u kojoj piše da njegova mesečna zarada iznosi 116.639 dinara, vlasnik je istog stana. Novina u prijavi je automobil „tojota auris” (2014. godište).

Predsednica Skupštine grada Snežana Rakić svoje prihode i imovinu je prijavila ubrzo nakon što je izabrana za predsednika lokalnog parlamenta, 16. septembra 2020. godine.

Sudeći prema izveštaju o imovinskom stanju koji je Snežana Rakić dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije i prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije, njena imovina i primanja su ista kao i pre dve godine s obzirom na to da nije podnela vanrednu prijavu.

Rakić je 2020. godine prijavila mesečnu zaradu od 73.779 dinara kao predsednik Skupštine grada i mesečnu zaradu od 115.535 dinara kao profesor strukovnih studija na Akademiji strukovnih studija. Rakić nema nepokretnu imovinu, nema automobil, nema štednju.

Zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić izveštaj o svojim prihodima i imovini je dostavio u septembru 2020. godine. Sudeći prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, Mićić isto zarađuje kao i pre dve godine kada je prijavio mesečnu platu od 89.755 dinara. Zamenik predsednika Skupštine grada je pre dve godine prijavio da je vlasnik dva automobila „mercedes C” (2001.) i „reno clio” (1999.) Nema stan, nema akcije, nema štednju.

Za dve godine povećane zarade i imovina pojedinih valjevskih funkcionera 3
Viktor Mićić i Branka Rosić Foto: www.valjevo.rs

Branka Rosić, kao sekretar Skupštine grada, je izveštaj o prihodima i imovini Agenciji za sprečavanje korupcije dostavila 2020. godine. Vanrednu prijavu je podnela u junu 2022. godine nakon što je postavljena na mesto zamenika načelnika Gradske uprave.

Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, Rosić je za dve godine uvećala svoju zaradu i postala vlasnik jednosobnog stana.

Branka Rosić je u septembru 2020. godine, kao sekretar Skupštine grada, prijavila mesečnu zaradu od 86.634 dinara i da je vlasnik automobila „fiat punto” (2001.).

Vanrednu prijavu je dostavila u junu 2022. godine, u kojoj piše da je njena mesečna zarada kao sekretara Skupštine grada iznosila 97.333 dinara, i da je na tom mestu bila do maja 2022. godine.

Prema prijavi mesečna zarada na mestu zamenika načelnika Gradske uprave iznosi 105.936 dinara. U novoj prijavi je navedneo da ima isti automobil kao i pre dve godine, a novo je to što je vlasnik polovine jednosobnog stana od oko 38 kvadrata.

Branku Rosić je na mestu sekretara Skupštine grada zemenio krajem maja Mladen Simović. U prijavi prihoda i imovine koju je podneo Agenciji za sprečavanje korupcije naveo je da kao sekretar Skupštine grada mesečno zarađuje 100.500 dinara. Nema stan, ima automobil „golf 5” (2007.), pišu Kolubarske.rs.

Redovno prijavljivanje imovine i prihoda

Javni funkcioner podnosi, u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja, Agenciji izveštaj o svojoj imovini i prihodima, imovini i prihodima supružnika ili vanbračnog partnera, kao i maloletne dece ukoliko žive u istom porodičnom domaćinstvu, prema stanju na dan izbora, postavljenja ili imenovanja.

Vanredno prijavljivanje imovine i prihoda

Ako se imovina ili prihodi javnog funkcionera bitno promene u prethodnoj godini, javni funkcioner podnosi Agenciji Izveštaj prema stanju na dan 31. decembra prethodne godine, a najkasnije do isteka roka za podnošenje godišnje poreske prijave za utvrđivanje poreza na dohodak građana. (Rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda je bio 16. maj 2022.)

Ako postoji sumnja da funkcioner nije prijavio svoju imovinu, odnosno da ono što je prijavio ne odgovara stvarnosti, mogu da se traže dodatne provere.

Izvor: Sajt Agencije za sprečavanje korupcije i Kolubarske.rs.

Više vesti iz ovog grada čiatjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari