Za kraljevinu Srbiju: Građanima zatvor, a Mitru Miriću kućni pritvor za kršenje propisa 1Foto: Saobraćajna policija

Koalicija Za kraljevinu Srbiju traži da se zakon i odluke u vezi sa suzbijanjem pandemije, primenjuju na sve jednako, a ne selektivno, saopštila je danas ta koalicija.

Lider koalicije, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front i Srpski pokret monarhista, predsednik POKS-a Žika Gojković upitao je zašto građani dobijaju višegodišnje zatvorske i drakonske novčane kazne kada prekrše meru zabrane kretanja, dok istovremeno za isti prekršaj estradni pevači Mitar Mirić i Radiša Trajković Đani, kao i fudbaler Aleksandar Prijović dobiju samo tri meseca kućnog pritvora i to bez nanogica.

„Pred zakonom svi moraju biti jednaki, bez obzira da li su poznati, kakve su finansijske moći i kakav im je društveni status. Ovaj postulat vladavine prava je uvek važno poštovati, ali posebno u vanrednom stanju i u situacijama kada ne pridržavanje naloženih mera može ugroziti nečije zdravlje ili život“, rekao je Gojković.

Istakao je i da ovakva selektivna pravda podriva poverenje koje građani imaju u institucije i obesmišljava primenu zakona i uredbi koje su od velike važnosti za borbu protiv korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari