"Za krov nad glavom": Izvršiteljka Dimitrijević mora biti udaljena sa dužnosti, protiv nje se vode dva krivična postupka 1Foto: Krov nad glavom (Arhiva)

Organizacija Za krov nad glavom saopštila je danas da javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević mora biti udaljena sa dužnosti, jer se protiv nje vode dva krivična postupka za dela koja je čine „nedostojnom profesije“.

Ako dva krivična postupka protiv nje nisu razlog za udaljavanje sa dužnosti radi zaštite ugleda profesije, onda javnost može samo da zaključi da Ministarstvu pravde i Komori izvršitelja nije ni stalo do ugleda te profesije, već do „grabeži i samovlašća nad dužnicima“, navode iz organizacije.

Jedan postupak protiv Marine Dimitrijević vodi istražni dužnik, koji tvrdi da ona pokušava da ga izbaci iz kuće koja se ne može identifikovati na osnovu presude, a u drugom procesu Dimitrijević se tereti da je falsifikovala službene isprave.

Iz organizacije tvrde da postupci, koji su pokrenuti još 2019. godine, „i dalje stoji u mestu, jer policija ne dostavlja obaveštenja tužilaštvu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari