Romski edukativni centar u Požarevcu bio je domaćin gostima na Svečanoj akademiji, upriličenoj povodom Svetskog dana Roma, a među zvanicama su bili i predstavnici diplomatskih misija Japana i Gvineje.

Članovi Udruženja Roma Braničevskog okruga iskoristili su priliku da se još jednom zahvale Japanu i donatorskoj agenciji iz zemlje izlazećeg sunca „POPS“ čijom je donacijom omogućeno kompletno renoviranje prostorija Edukativnog centra.

U ime lokalne samouprave goste je pozdravio Miomir Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca koji je Romima čestitao praznik i rekao: – Romska populacija se u svetu tretira kao nacionalna manjina. U Srbiji i Požarevcu Romi su sastavni deo većinskog naroda koji svojim držanjem i ponašanjem značajno doprinose našem razvoju. Lokalna samouprava će u ovoj, kao i u narednim godinama, Romima posvetiti još veću pažnju. Na nama je da doprinesemo da žive bolje i kvalitetnije, obećao je Ilić. Program Akademije upotpunili su nastupi Gradskog ženskog hora „Barilli“ i mališana dečjeg vrtića „Neven“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari