Za naše svetski poznate gejmere čista desetka za humanost: Ulepšali bolesnoj deci praznike i boravak u bolnici 1foto Boško Karanović

Srpski gejmeri iz sportskog udruženja „Zero Tenacity“, odlučili su, u saradnji sa udruženjem „Zvončica“, da ove praznike ulepšaju mališanima koji ih provode u roditeljskoj kući i na Institutu za majku i dete „dr Vukan Čupić“.

– Mi se okrećemo deci koja ne mogu da imaju klasičan praznik u krugu porodice i svom toplom domu, jer silom prilike moraju da provode u bolničkim uslovima. Poželeli smo da im praznici, ali i drugi dani ipak prođu lepše, mirnije, zanimljivije i lakše. Sportsko udruženje „Zero Tenacity“, poklonilo je roditeljskoj kući „Zvončica“ tablet računare za decu- kako bi im brže prošlo vreme, opremu za stoni fudbal- da bi mogli da se igraju sa drugarima, ali i dobar wifi internet za neometano korišćenje dok su u roditeljskoj kući, ali i u Institutu, jer znamo da se danas bez toga ne može. Želimo da pomognemo, koliko je u našoj moći, da ta deca uprkos svemu, zadrže Petra Pana u sebi i poveruju u Zvončicu i čuda. Ovo je tek početak lepe saradnje našeg i udruženja „Zvončica“. Radujemo se i budućim akcijama – istakao je Dimitrije Malešević, osnivač sportskog udruženja „Zero Tenacity“.

„Zvončica“ je udruženje, ne samo dece obolele od malignih, već i od drugih retkih bolesti koje se leče transplantacijom kostne srži i postoji od 1992. godine. U sklopu udruženja, pri Institutu za majku i dete, već punih 15 godina postoji roditeljska kuća „Zvončica“ koja brine o deci svih uzrasta i njihovim porodicama tokom procesa lečenja. Iako je roditeljska kuća dobro opremljena i porodice koje tamo borave imaju sav potreban komfor i negu, falile su stvari, naizgled sitnice, koje nikako nisu dolazile na red da se reše, a iz godine u godinu su postajale preka potreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari