Za rad učeničkih zadruga izdvojeno 12 miliona dinara 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dodelila je danas direktorima 36 osnovnih škola ugovore o finansijskoj podršci učeničkim zadrugama.

Đukić Dejanović je istakla da se na Javni poziv za dodelu sredstava prijavio veliki broj osnovnih škola, sa odličnim projektima, a da je odabrano njih 36, kojima će ukupno biti dodeljeno 12 miliona dinara.

Ministarstvo prosvete, kako je naglasila, prepoznaje značaj rada učeničkih zadruga i podržava njihov rad, kroz konkurse i sredstva koja obezbeđuje.

Ona je u Osnovnoj školi „Dragojlo Dudić“ u Beogradu, koja je takođe dobila sredstva za učeničku zadrugu, istakla da je ova škola dobar primer i da je među prvima osnovala učeničku zadrugu i uspešno je vodi.

U školi su predstavljeni proizvodi i radovi, koji su nastali angažovanjem učenika u školskim zadrugama.

„Primetno je da škole svake godine imaju sve bolje ideje i da navedenim projektima motivišu i angažuju učenike i razvijaju njihove preduzetničke kompetencije“, rekla je ministarka.

Dodala je i da sekcije zadruga prate tržišne trendove uvođenjem brojnih informacionih tehnologija u rad zadruga.

„Takođe, podstičete razvoj ekološke svesti, svesti o važnosti očuvanja životne sredine kod učenika, kao i značaj društveno-korisnog rada“, rekla je Đukić Dejanović.

Od 2020. godine do sada, Ministarstvo prosvete je za unapređenje rada učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola opredelilo 65 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari