Za razvoj sporta u Vojvodini 200 miliona dinara 1foto: PSINF

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine raspisao je četiri konkursa za razvoj sportske infrastrukture, sportske klubove i međunarodne manifestacije, kao i afirmaciju žena u sportu.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za sport i omadinu Daneta Baste, ove godine za te namene planirano je blizu 200 miliona dinara, što je dvostruko više nego prethodne godine.

Za razvoj sportske infrastrukture u vojvođanskim opštinama obezbediće se 120 miliona dinara, a konkurs za odgovarajuće projekte otvoren je od 1. februara do 1. maja.

Mesec dana kraći je rok za konkurs za dodelu ukupno 43,6 miliona za projekte sportskih organizacija i klubova, a u istom periodu mogu konkurisati i za međunarodne manifestacije za šta je namenjeno 20 miliona dinara.

Konkurs za finansiranje projekata za afirmaciju žena u sportu u kojem je na raspolaganju osam miliona dinara. Otvoren je do 1. marta.

Za programe i projekte omladinske politike na raspolaganju će biti 28 miliona dinara, dok je Kancelariji za mlade predviđeno četiri miliona i tri miliona dinara za Fond za talente.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari