Za rekonstrukciju užičke Zelene pijace milion evra, kraj radova u julu 1Foto: Ana Milošević

Početkom marta raspisan je tender za izvođača radova za natkrivanje Zelene pijace i parterno uređenje. Ova, poslednja faza radova košta 40 miliona dinara, a ukupna vrednost rekonstrukcije je oko milion evra.

Po rečima zamenika gradonačelnika Dragoljuba Stojadinovića u rekonstrukciju gradske pijace je u proteklom periodu uloženo 85 miliona dinara, izgrađene su dve nove zgrade, u koje su smešteni uprava JKP “Bioktoš”, lokali za izdavanje i trgovci sa Robne pijace “Međaj”.

-Ulazimo u treću fazu radova vrednu 40 miliona dinara, gde su po 20 miliona opredelili Grad i JKP “Bioktoš”. Tender za izvođača radova je u toku, a ponude će biti otvorene 6. aprila. Rok za izvođenje radova, koji će obuhvatiti natkrivanje 1.274 kvadratna metra i gde će biti ugrađeno oko 40 000 tona čelika je 120 dana, najavio je Stojadinović.

Direktor užičkog Bioktoša, Oliver Ristanović kaže da će pijaca imati tri nivoa, a da će na ulazu, iz pravca Ulice Dimitrija Tucovića biti izgrađena fontana, postavljene klupe i svi prateći sadržaji koje zahtevaju savremene pijace.

Za rekonstrukciju užičke Zelene pijace milion evra, kraj radova u julu 2
Pijaca posle rekonstrukcije, Foto: Grad Užice

-Umesto dosadašnjih tezgi biće postavljeni novi stolovi, pa smo sigurni da će uslovi biti mnogo bolji, kako za  rad ljudi koji prodaju na pijaci, tako i za one koji kupuju, rekao je Ristanović.

Rekonstrukcija Zelene pijace počela je krajem 2018. godine. Prema rečima nadležnih, biće završena za četiri meseca, a ukupna vrednost radova je oko milion evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari