Najbolje kajsije su u Srbiji, ali su u Australiji bolji uslovi za život

NAŠI LJUDI U SVETU: Irena Deletić Ćia u Melburnu živi više od tri decenije

Ostavite komentar


  1. Шта то тачно значи „бољи услови за живот“ ?
    Увек је негде нешто боље или лепше, али то не значи да цела планета треба да се пресели у неколико земаља где су „најбољи услови за живот“. Људи остају на своме и боре се са проблемима а многи успеју да се изборе и за „боље услове живота“ у својој домовини.

    1. Bravo druze. Najlakse je svuda bitiSrbin sem u Srbiji. Dodji ovamo devojko pa budi Srpkinja. Sve im nesto ne valja Srbija. Ovi gastarbajteri dodju samo kad treba da se dzaba lece i da popravljaju zube, kao i kad omatore i kad nisu nizasta.

      1. A zasto ne bi mogla da bude Srpkinja i van Srbije? Ko ste Vi da nekom negirate korene, kulturu, tradiciju samo zato sto ne zivi u Srbiji?
        Devojka jeste Srpkinja i to sa ponosom istice, siri nasu kulturu i tradiciju i trudi se da nas prikaze u najboljem svetlu u svetu! Nije ona nista manje srpkinja od mene i Vas!
        Iz Vaseg komentara se jasno vidi ljubomora, kompleksi nize vrednosti, zavist, nemoc, duhovno siromastvo i posebno rigidnost i netolerancija. Toliko.

    2. jaka vam to vasa zemlja, gde je minimalac manji od , recimo nemackog socijalnog iznosa za jednu osobu

  2. Pozdrav mojoj sugradjanki, obzirom da i ja zivim u Melbourne-u vec dugo godina. Medjutim, morao bih da istaknem da iz mog ugla gledano, moja sugradjanka, ipak, malo dezinformise citaoce.
    Ne bih se slozio sa tvrdjenjem da je u Srbiji kvalitet hrane i voca bolji nego u Australiji, naprotiv…
    Drugo, promocija Bregovica, kao perjanice srpske kulure je teska prevara koju nasa deca sigurno nece prepoznati…Bregovic promovise drugu grupu ljudi, a to su Romi (ili Cigani, bez namere da nekoga vredjam) i to je sve u redu, jer je cilj zaraditi novac…i sve je egzoticno…kao kad Borat napravi film…i onda nije slucajno kad pitaju da li Srbi zive u Kazahstanu…i koliko mecki imaju koje igraju za publiku.
    Australija nije bila nikada bliza Srbiji nego u ova digitalna vremena…sa tetkom se moze do sitosti napricati preko Skpe-a ili Zoom-a, a o kolicini zabave da ne govorimo, filmovi, serije , muzika, TV…ko ima vremena sve to da gleda.

    1. Šta si stekao u Melburnu?Čekaš da umru babe, dede, roditelji pa da naslediš.Mi imamo dva stana i svojim radom kupljena.

  3. Uh sto volim ove ‚‚Srbe‚‚ iz inostranstva. Gastarbajteri se Srbije sete samo kad izbije korona, pa dodju dzaba da se lece i da popravljaju zube ili kad omatore pa se rvate u svoju ‚‚otadzbinu‚‚ kad vec nisu nizasta. Ostanite vi tamo gde jeste gospodo i cijoj zemlji ste porez placali.

  4. Predivan tekst! Toliko lepih reci za nasu Srbiju nisam skoro cula! Negovanje nase tradicije, kulture, nasledja me ostavlja bez reci! Hvala Irena! Pravite vise ovakvih intervjua!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.