Za vikend manje obolelih ali i manje testiranih u Kragujevcu i Šumadiji 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Kragujevac, juče je na području Šumadijskog okruga uzorkovano PCR metodom i antigenskim testovima 975 osoba.

Od tog broja na virus kovida-19 pozitivno je 264 osobe (27,08 posto testiranih). U Kragujevcu je novozaraženih 185, u Aranđelovcu 30, Topoli i Batočini po 14, Lapovu devet, Rači sedmoro i četiri osobe u Kniću. takođe na virus korone bila je pozitiva i jedna osoba Smederevske Palanke koja administrativno ne pripada ovom okrugu.

U kućnoj izolaciji na teritoriji Šumadijskog okruga nalazi se 3.637 osoba: u Kragujevcu 2.560, Aranđelovcu 454, Topoli 169, Batočini 137, Kniću 132, Lapovu 96 i 89 osoba u Rači. 

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovan je 231 pacijent a 12 njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana, iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušteno je 14 pacijenata – 10 iz Kragujevca, dvoje iz Aranđelovca po jedan iz Topole i Kraljeva.

Prethodnog dana u Šumadijskom okrugu vakcinu „sinofarm” primilo je 122 lica: 18 (prva doza) osoba koje nisu zakazale preko e-uprave i 30 (drugu) i 74 (treću) koje su zakazale preko portala.

Američki „fajzer” primilo je 94 građana: 38 (prva doza) koji nisu zakazali imunizaciju preko portala i 24 (druga) i 32 lica (treća) koja su zakazala vakcinaciju preko e-uprave. 

Drugu dozu ruske vakcine „sputnik V” primilo je troje lica, koje su zakazale preko e-uprave. Takođe, prvu dozu „astrazeneke” primilo je petoro lica koja nisu zakazala preko e-uprave, kao četri osobe drugu, koje su zakazale preko portala.

Za danas u Šumadijskom okrugu na vakcinalnim punktovima u Kragujevcu, Aranđelovcu, Topoli, Kniću, Rači, Batočini i Lapovu preko e-uprave zakazana je revakcinacija 120 osoba „sinofarmom” vakcinom, 73 „fajzerom i šest građana ruskom „sputnik V”.

I danas se nastavlja  vakcinacija lica koji nisu zakazani preko e-uprave. Nastavlja se sa davanjem treće doze vakcine svim građanima kod kojih je prošlo više od 180 dana od primanja druge doze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari