Za vreme vanrednog stanja jedinice ABHO dezinfikovale 564.350 kvadrata površina i 1.290 objekata

Ostavite komentar


  1. A zasto ste onda zvali Ruse da dodju ne samo sa ljudstvom, nego i vozilima za dezinfekciju. Zar zaista mislite da su gradjani toliko glupi, pa da ne primecuju nesposobnost ljudi na vlasti?

  2. Vojnici službe ABHO su svojim radom i zalaganjem pružili svoj maksimum.
    Dostojno su izvršili zadatke.
    To što se pojedini pitaju, zašto su Rusi pozvani u pomoć, to što su brže bolje rešili da kritikuju sve što vide, treba da znaju da Vojska Srbije ima jedan bataljon ABHO, ponavljam jedan. Isti je razmešten u Kruševcu.
    Prethodna reorganizacija u 2006 godini je učinila da se sve jedinice ABHO koje su bile u sastavu korpusa, a bile su jačine bataljona, u potpunosti ugase. Pre reorganizacije bataljoni ABHO su bili u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, a u Kruševcu je bila brigada.
    Neko je pomislio da nam to nije potrebno, da ugrožavanje te vrste ne preti državi.
    Zaboravili su da te jedinice imaju obavezu da reaguju u slučaju nuklearnih i hemijskih udesa u miru, u slučajevima gde je potrebno suzbijanje bioloških agenasa i drugih tehničkih i tehnoloških nezgoda. Koliko samo kilometara pruge imamo u državi po kojima se prevoze svakojake hemikalije.
    Te jedinice su opremljene i osposobljene za gašenje požara u svim uslovima, ispunjave vode iz poplavljenih objekata…
    Sve je to nešto što se u miru, na žalost, događa.
    Obavezno vratiti jedinice ove vrste u garnizone.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.