Zaječar: Crveni krst i biblioteka donirali knjige deci iz socijalno ugroženih porodica 1Foto: M.S.

U dvorištu biblioteke u Zaječaru deca iz socijalno ugroženih porodica, upoznali su se danas sa radom biblioteke, svi su postali članovi, i na kraju druženja dobili su knjige i užbenike koji su građani donirali.

Osmesi i zadovoljstvo na licima dece danas su se videli u dvorištu biblioteke. Dvadesetak mališana iz socijalno ugroženih porodica, danas su postali članovi biblioteke, upoznali se sa radom ove ustanove, a na kraju druženja dobili su knjige i udžbenike.

Irena Mladenović iz Crvenog krsta kazala je za Danas da ovo nije prva zajednička akcija sa bibliotekom u Zaječaru.

„Već duži niz godina organizujemo ovakve akcije. Povodom 14. februara, Međunardnog dana darivanja knjiga, humani građani su dostavljali knjige, i mi smo zajedno sa njima odlučili da deci iz socijalno ugroženih porodica te knjige doniramo. Danas su deca dobila knjige, a mi smo im kazali šta je to biblioteka i šta se ovde radi. Radosni smo što su svi oni postali novi članovi biblioteke“, kazala je za ona.

Milena Aleksić, bibliotekar, dodala je da je ovo drugi put da biblioteka u Zaječaru obeležava Međunarodni dan darivanja knjiga.

Zaječar: Crveni krst i biblioteka donirali knjige deci iz socijalno ugroženih porodica 2
Foto: M.S.

„Prošle godine smo sakupili određeni broj knjiga koji smo dodelili ŠOSO „Jelena Majstorović“, a ove godine deo knjiga podelićemo ovoj divnoj dečici, a drugi deo ide opet istoj školi. Biblioteka se trudi da u centar svojih akcija uvek stavi decu, njihove potrebe, i da decu privoli knjizi i čitanju i ovo je još jedan pokušaj da u tome uspemo“, kazala je Milena Aleksić.

Podsećamo, Crveni krst Zaječar, u saradnji sa Matičnom bibliotekom ’’Svetozar Marković’’ u Zaječaru, povodom 14. februara – Međunarodnog dana darivanja knjiga sproveo je zajedničku sabirnu akciju u kojoj su građani grada Zaječar donirali knjige.

Više vesti iz ovog gradačitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari