Zaječar: Odbornici opozicije Nenada Ristovića dočekali transparentom 1Foto: M.S.

Danas se u Sali Narodnog pozorišta u Zaječaru održava deveta sednica Skupštine grada Zaječara. Odbornici GG “Možemo bolje” dočekali su Nenada Ristovića transparentom na kome je pisalo “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”.

Stefan Zankon, predsednik Skupštine grada Zaječara, zamolio je odbornike pomenute političke grupacije da se pomere u stranu, a da na transparentu nema ničeg spornog, i da bi te reči potpisao.

Odbornik Miloš Stojadinović kazao je da ovim transparentom oni žele da ukažu sa problemom prelaska odbornika iz jedne u drugu političku opciju.

„Transparent koji smo istakli na sednici gradske Skupštine pre svega predstavlja poruku odbornicima grupe „Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“, kao i svima onima koji planiraju u nekoj budućnosti da trguju glasovima građana Zaječara. Ta grupa građana četiri godine je glumila opoziciju, da bi prvom prilikom, čim je dobila malo veću podršku građana i veći broj glasova, prešla u Srpsku naprednu stranku. To je poruka i svima onima koji su ovako nešto činili i u prošlosti”, objasnio je Stojadinović.

Nenad Ristović nije reagovao na podizanje transparenta, čak se nije ni okrenuo u tom pravcu.

Zaječar: Odbornici opozicije Nenada Ristovića dočekali transparentom 2
Foto: M.S.

U daljem toku sednice, odbornik Dejan Krstić zahtevao je od predsednika Skupštine da se sednice Skupštine grada održavaju na mestu gde i treba, a ne u sali pozorišta, pošto su pre nekoliko dana kovid mere ukinute.

Stefan Zankov složio se sa Krstićem i kazao je da će ako se epidemiološka situacije u narednom period ne “pokvari”, odbornici se vraćaju u svoj dom.

Odbornik “Zaokreta” Uglješa Đuričković predložio je Odluku da se odmah prekine sa radnjama koje vode ka izgradnji kamenoloma u selu Mali Izvor, ali odbornici vladajuće većine nisu podržali ovu odluku.

Valentina Đurić, načelnica odeljenja za budžet i finansije, obrazložila je izmenu budžeta, dok su odbornici opozicije ukazivali da se godinama vrte isti projekti, koji se prenose od izbora do izbora, a povodom realizacije se ne radi ništa.

“U Zaječaru deca treniraju bez grajanja i sa 50 odsto osvetljenja, a vi fantomskom udruženju za automobilizam, prenosite ogromne novce. Voleo bih da znak koliko se dece bavi automobilizmom u Zaječaru”.

Deveta sednica Skupštine grada Zaječara još uvek traje pošto se na dnevnom redu nalaze 22. tačke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari