Zaječarski gimnazijalci ostvarili zapažene rezultate na regionalnom takmičenju u Boru 1Foto: Zaječarski dnevnik

Učenici Gimnazije u Zaječaru, minulog vikenda ostvarili su zapažene rezultate iz istorije, engleskog jezika, matematike i hemije.

Regionalni centar za talente u Boru organizovao je regionalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola po naučnim diciplinama.

Na takmičenju učestvovali su učenice i učenici Gimnazije -Tara Lazarević  i Petra Ninić iz naučne oblasti istorija, Ognjen Simonović i Boris Rančev iz naučne oblasti engleski jezik.

Tara, Petra, Ognjen i Boris su na osnovu postignutih rezultata na testu znanja i odbrani istraživačkog rada obezbedili plasman na republičko takmičenje.

Državno takmičenje iz matematike održano je u Šabačkoj gimnaziji. Predstavnici Gimnazije bili su Sofija Nikolić, Anđela Milosavljević, Miloš Vasiljević, Zoran Lunganović i Luka Davidović.

Zoran Lunganović osvojio je drugu nagradu koja ga i oslobađa polaganja prijemnog ispita. Sjajne vesti dolaze i sa Republičkog takmičenja iz hemije koje je održano na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

Vuk Živković osvojio je prvo mesto, kao i prošle godine, sa 99 osvojenih poena. Na taj način, obezbedio je i učešće na Srpskoj hemijskoj olimpijadi koja će biti održana od 26. do 28. maja na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari