Zaječarskoj Gimnaziji odobrena sredstva za tri projekta 1Foto: Gimnazija Zaječar

Gimnaziji iz Zaječara, odobrena su tri projekta u okviru programa „Omladinski fondovi“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa gradom Zaječarom.

Učenici zaječarske Gimnazije Sofija Nikolić, Jana Urošević, Anja Stanojević, Milica Nikić i Aleksa Mitov su kao neformalna grupa mladih pod imenom „GimzaZa“ sa svoja tri projekta ,,B2″, ,,Uzmi ili ostavi” i ,,Sedi i uživaj”, konkurisali za sredstva u okviru programa „Omladinski fondovi“.

Dobili su sredstva za sva tri projekta, od kojih je na ovaj način zaječarska Gimnazija dobila mantile za vežbe iz hemije.

Takođe, školi je, u okviru projekta ,,Uzmi ili ostavi” preuređen školski toalet, a projektom ,,Sedi i uživaj” škola će dobiti nove klupe, čime bi se uredio i školski hodnik.

Program „Omladinski fondovi“ realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa gradom Zaječarom, a u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i turizma.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari