Kompanija Zorka Alas Kamen i ekološki centar Porodica bistrih potoka u nedelju su bili u akciji čišćenja planine Rudnik, na kojoj jedan pored drugog žive i rade kamenolom i eko-centar.


– Važno je da svako od nas pođe od sebe i da prvo počistimo svoje dvorište. Želimo da poslujemo u okruženju koje ispunjava sve ekološke standarde, a to je za nas u kompaniji Zorka Alas Kamen prioritet. Čvrsto verujem da ćemo na ovaj način dati dobar primer i ostalim komšijama – kaže Željko Dragović, član Upravnog odbora kompanije Zorka Alas Kamen.

– Ovo je još jedan dokaz da zajedno stvaramo novu sliku u kojoj kamenolom i ekološki centar mogu da opstanu jedan pored drugog. Velika je stvar što mi u eko-centru znamo da u kompaniji imamo saveznika i da možemo da pronađemo ekološka rešenja na obostrano zadovoljstvo – kaže Božidar Mandić, osnivač Porodice bistrih potoka.

Kompanija Zorka Alas Kamen je u saradnji sa eko-centrom do sada realizovala niz aktivnosti kako bi zajedničkim snagama zaštitili i unapredili životnu sredinu na planini Rudnik. Do sada je posađeno preko 200 stabala, postavljeni su apsorbatori zvuka i vizuelna zaštita oko kampa, a ozelenjavanjem i podizanjem drvenih ogradica uređen je parking u blizini kampa. Redovno se čiste okolina kopa i kampa, a podignut je i mostić preko pomenutog potoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari