Zajedno: MUP izveo vežbu na akumulaciji pijuće vode i pored zabrane za čamce 1Foto: MUP

Politička organizacija Zajedno ukazala je da je MUP danas na jezeru Gruža izveo taktičku vežbu „Gruža 2022“ sa više od 200 pripadnika policije, iako je na toj akumulaciji strogo zabranjeno korišćenje motornih čamaca.

Zajedno ističe da se iz jezera Gruža Kragujevac snabdeva pijaćom vodom, i da je i pored ekološke zabrane MUP izveo vežbu uz upotrebu motornih čamaca i zapaljivih materija.

Ta organizacija podseća da građani poštuju zabranu korišćenja motornih čamaca na jezeru Gruža, a takođe i da su pozvani da štede i hitno smanje potrošnju vode jer su u regionu Šumadije, zbog izuzetno visokih temperatura i suše na na snazi restrikcije.

„Međutim, sve to kao da ne dotiče niti ministarstva policije niti predsednika, jer očito ne zanima ih kakav kvalitet vode i koje opasne materije se ovim postupanjem mogu naći u čašama Kragujevčana“, izjavio je narodni poslanik Zajedno iz Kragujevca Nikola Nešić.

Na jezeru kod Kragujevca danas je izvedena taktičko-pokazna vežba „Gruža 2022“ kojoj su prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari