Zajedno za Srbiju osudila napad na Aidu Ćorović 1Foto: Danas

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) osudila je danas napad na aktivistkinju za ljudska prva Aidu Ćorović u Beogradu i i ocenila da su to „posledice ne ignorisanja, već direktne podrške ove vlasti onima koji mesecima čuvaju mural Ratka Mladica i terorišu građane kontrolišući jedan deo Beograda“.

Napad huligana na Aidu Ćorović predstavlja napad na svaku slobodoumnu osobu koja je spremna da javno iznese svoje mišljenje u borbi za pravdu. Oni koji kreiraju govor mržnje i veličaju zločine junački su poturili dete da napadne Aidu, navedeno je u saopštenju stranke.

Napad na Aidu u Beogradu, kao i pevanje pesama u Priboju koje pozivaju na zločin posledica su, kako ističe ZZS, „ne ignorisanja, već direktne podrške ove vlasti onima koji mesecima čuvaju mural Ratka Mladića i terorišu građane kontrolišući jedan deo Beograda“.

„Umesto da ukoloni mural ratnom zločincu, vlast se svrstava uz one koji su ga napravili i one koji veličaju zločince“, naglašava ZZS.

Uz najoštriju osudu svakog napada „na neistomišljenike i hrabre građane“, stranka apeluje da nadležne institucije „procesuiraju napadače, a posebno nalogodavce“.

„Ne smemo dozvoliti da se ovakve stvari dešavaju! Moramo pobediti bahatost, mržnju i podele koji se kreiraju u društvu među građanima, a nažalost i maloletnicima“, poručila je u saopštenjuZZS uz podršku Aidi Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.