Zakazana konstitutivna sednica BNV 1Foto: BNV

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov zakazao je konstitutivnu sednicu novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća za ponedeljak, 12. decembar.

U pozivu upućenom izabranim većnicima, navodi se da će na konstitutivnoj sednici biti izabrano radno predsedništvo, a potom i potvrđeni mandati članovima tog nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

Time će novi saziv BNV biti konstituisan, a Vijeće nakon toga može održati i prvu redovnu sednicu i izabrati organe rukovođenja.

Budući saziv BNV činiće po 12 većnika sa lista “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” i “Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković”, 10 predstavnika imaće lista “Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin”, a jednog “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”.

Nosilac liste “Sandžačke demokratske partije” Husein Memić pre par dana je za Danas rekao da su u toku pregovori o tome da sve liste učestvuju u radu Vijeća i da ne bude klasične podele na poziciju i opoziciju.

I iz drugih tabora su stizali pozivi na jedinstvo i zajedničko upravljanje nacionalnim savetom kojim je od svog osnivanja uvek upravljala SDA Sandžaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari