Zamena tablica za dve godine

Ostavite komentar


  1. Obaveznpo promenite sve tablice i to odmah : Izbacite cvirilicna slova kao i znakove XY

  2. Shvatili su da će neko možda platiti da ima tablice BG-VCCPDR, pa odlažu dok ne smisle nešto drugo.

  3. Demagog u pokusaju – jeste SPS doneo taj zakon, u vladi Mirka, ali s razlogom postoji rok – to je zivotni vek reflektujuce folije kojom su tablice presvucene. Dakle, sad se moze desiti da kamera ne moze da ocita tablicu koja je u prekrsaju. Stetocine su on i njegovi, zajedno sa SPSom, ali predstavljati taj rok kao nameru da se na gradjanima neopravdano bogati je – laz. Kao i njegov doktorat.

  4. Ako daju iste oznake pa i da menjam, ove mi se svidjaju. Nek naprave isti broj, vraćam ove pa uzeću nove.

  5. Obaska sto je zakon gurao SPS, ali se danas to prebacuje na "DS" – da su, je li, stetocine… I obaska sto jeste budalastina menjati tablice, ALI… Ono sto izgleda niko ne zna – tablice na nasim automobilima, prikolicama (heh, tu se niko ne buni?), motociklima, kvadovima – presvucene su reflektujucom folijom koja sluzi za masinsko ocitavanje slova i brojeva. Ta folija, prema specifikaciji, ima rok trajanja od 7 godina.

    Ako vozac automobila s tablicama starim 8 godina napravi prekrsaj, nekog ubije na pesackom, a snimi ga kamera koja NE MOZE da ocita tablicu, jer se ista zamutila, na primer… Ko ce biti kriv kad ubicu oslobode?

    Demagogija. Da ne kažem nešto jače

  6. Ne ulazim u rokove folije, lazljivost i/ili nepismenost nasih narodnih tribuna ni krivicu ds ili spsa,samo da se osvrnem na ovo "masinsko ocitavanje tablica".
    gde se nalaze svi ti masinski ocitavaci sto hvataju kriminalce i ubice na nasim putevima? Kad su oni divljaci sa mini kuperom ubili momka na brankovom MOSTU, dakle u centru grada, apsolutno pokrivenom kamerama – niko nije mogao da nadje auto, niti vlasnika, cak i dan danas se raspredaju price o pravom vlasniku. Da mu nije mozda istekao rok folije na tablici? Ili se zamutio citav auto?
    mada, od prvog dana kad su se tablice pojavile, uredjaji na naplatnim stanicama nisu bili u stanju u 30% slucajeva da ocitaju broj ispravno – a to je dok se auto krece 5kmh.

    Imamo mi mnogo vecih problema od isteklih tablica. To zna i ovaj kobajagi ministar i zato o njima i prica, a narod se lozi.

  7. 2011. smo dobili nove tablice a sa njima i nove plastične saobraćajne dozvole koje nam ističu 2018. godine. Ako se zamena odlaže na dve godine to znači da ćemo dobiti nove saobraćajne dozvole koje će nam važiti dve godine, a zatim kada to istekne ponovo nove saobraćajne i nove tablice. Bitno je bilo da se opljune stara vlast, a ova da bude spassilac od nameta prethodne vlasti!

  8. Razumna odluka, ali prvo skoči pa reci hop… ne verujemo praznim obećanjima.
    I ministar Vujević je najavio ukidanje poreza pri registraciji vozila velikih kubikaža, ali se to nikada nije desilo.

  9. Izvinite g:-dine a šta ćemo sa saobraćajnim dozvolama na kojima piše datum dokle važe? Hoćete ih prekucavati ili idemo na vašu reč?

  10. Ako neko zeli da zameni tablice na mom vozilu neka taj i plati taj trosak: sada, za dve godine, bilo kada! Nisam ja birao slova kad su mi ih prisilno dodelili i dokle ovo nasilje drzave nad narodom?
    Kada ce odgovarati vec jednom onaj koji je uveo latinicna slova na registarske tablice. Ako je srpsko pismo cirilicno, zasto ne uvedemo srpska cirilicna sova na tablice, Rusija ima cirilicna slova, pa sta?
    Dokle ce neko nama dirigovati sta mi da radimo u nasoj drzavi? Sramno je to sto nasa vlast prihvata svaku stranu inicijativu da se prilagodimo njima – strancima, pa neka se malo i oni prilagode nama ako zele nesto, ako ne, neka nas ne prisiljavaju ni na sta! Dosta nam je nasilja od „gore“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.