Zamračen deo puta Srbije ka EU

Pregovaračke pozicije Srbije nosiće oznaku "Službeno" i neće biti dostupne javnosti

Ostavite komentar


  1. Država zna šta joj je činiti a baš se i ne moraju svi praviti pametni da sve razumeju i znaju ko da su oni država!

  2. i treba da bude nedostupan javnosti, neka pitanja i dogovore je bolje ne iznositi u javnost!

  3. To i nisu stvari u koje narod treba da ima uvid. I da ima, većina se u to ne razume.

  4. Ne znam zašto su ljudi toliko snatiželjni šta piše u dokumentima o kojim brine država.Kada dođe vreme sve ćemo saznati.

  5. Ma radite kako hoćete i znate samo da se dočepamo tog članstva sa naravno Kosovom kao sastavnim delom Srbije, ne zanima nas procedura i ostalo.

  6. Uprkos svemu, izboricemo se kao drzava ka putu u EU jer to nam je cilj na tom putu!

  7. Najvaznije je da se Vlada pridrzava Akcionog plana, da utemelji pregovaracku poziciju Srbije i da uspesno nakon otvaranja ista poglavja i zatvori.

  8. Šta god radili na kraju EU puta za koji se ne zna kraj biće referendum i izjašnjavanje gradjana, tada moramo sve znati.

  9. Javnost slabo i razume pojedinosti u vezi tih pregovaračkih poglavlja, a oni kojima smeta oznaka službeno zna se ko su. Opozicija i niko drugi.

  10. Sada je odjednom put Srbije ka evropskoj uniji zamračen, a da nam je Pajtić vodio državu narod bi se još više bio uništen, ali bi novinari kako je svetla budućnost, Saberite se bre više i pišite realno, a ne onako kako vam kaže opozicija.

  11. "… sa naravno Kosovom kao sastavnim delom Srbije" Šta, samo s Kosovom?! A šta je s ostalim "tradicionalnim srpskim zemljama"? Gde je Lika, Kordun, Banija, gde je naša Slavonija i Zapadni Srem, gde je srpska Bosna i Hercegovina stare slave dedovina, gde Crna Gora srpska Sparta, gde Stara Srbija što nam je ostala od cara Dušana?! Izdaja, ljudi!!!…

  12. Janko, drzava ne zna nista niti misli ista.,Drzavu cine teritorija, stanovnistvo i organizovana vlast i to se uci na prvoj godimi prava.Za drzavu "misli" vlast, odnosno njeni predstavnici, a bogami i svaki gradjnin, kroz proces izbora i kontrole vlast.Eto, rizikujuci da se i sam pravim "pametnim" proveri koliko si ili koliko se pravis "pametnim".

  13. Sigurno je da je naš put ka EU otvoren,to nam je omogućila Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem,iz dana u dan sve smo bliži EU i na to moramo biti ponosni.

  14. Zaista bi određeni dokumenti morali da budu skriveni od javnosti,jer ne treba baš sve iznositi u javnost već raditi i zato je ovaj potez Vlade Srbije više nego odličan.

  15. Ako je Srbija velika tajna a Kosovo deo Srbije, onda je i Kosovo po definiciji velika tajna.

  16. Cini mi se sasvim opravdanim da poverljivi delovi dokumenata ne treba da idu u javnost. Prvo, ne treba to svako da zna, a drugo ionako pola ne razumemo. Ne vidim poentu

  17. Masa informacija i ne treba da bude dostupna javnosti jer ima mnogo onih kojima ulazak u Eu nikako ne odgovara.

  18. Kad se otvore poglavlja informacije ce biti dostupne javnosti i to je sasvim ok. Ne treba unapred sve objavljivati.

  19. Ne razumem da neko odobrava tajnost sporazuma, koji ce uticati na nasu buducnost. To je kao kada bi neko ovlastio pravnog zastupnika, da pregovara u njegovom interesu, a zastupnik krije informacije od onog ko ga placa.
    Budite svesni da mi gradjani Srbije placamo te pregovarace, i da mi imamo pravo da znamo o cemu se radi i da li su ugovori u nasem interesu.

  20. Nije obavezno da pregovaracka pozicija Srbije bude potpuno transparentna. EU na to nema prigovore.

  21. Vama u listu Danas je izgleda sve zamraceno. Ili ne zelite nista da vidite kroz neke svetlije naocare.

  22. Srbija ne moze da postane clan EU bez referenduma,tada sve mora da bude transparentno!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.