Zapaljena četiri automobila u dvorištu porodice Panić u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

U noći između srede i četvrtka zapaljena su četiri automobila porodice Panić u dvorištu njihove kuće, u Knez Miloševoj ulici u širem centru Valjeva, izveštava portal Kolubarske.rs.

U ovom požaru potpuno su uništena dva vozila, „citroen C 1” i „fiat 500 L”, dok su „mercedes A” teško i „mini kantrimen” lakše oštećena.

Automobili su vlasništvo Vladimira Panića, košarkaškog trenera, nekadašnjeg poznatog košarkaša valjevskog Metalca, Pivovarne Laško, Crvene zvezde i brojnih drugih klubova u zemlji i inostranstvu, njegovog brata i majke.

„Jutros oko četiri časa podstanarka, koja živi u prizemlju kuće, primetila je da se neko kreće u dvorištu, a onda je ubrzo buknula vatra. Odmah me je pozvala, a ja vatrogasce i usledila je hitna intervencija, sprečeno je širenje vatre na okolne objekte i požar je ugašen”, izjavio je Panić za Kolubarske, dodavši da se na snimcima sigurnosnih kamera vidi počinilac.

Zapaljena četiri automobila u dvorištu porodice Panić u Valjevu 2
Foto: Kolubarske.rs

Novinari Kolubarskih pišu da su zapaljive smese najpre bačene na vozilo „fiat” a zatim na „citroen”, i plamen je potom zahvatio ostala vozila.

Kolubarske navode da Panić kaže da ima razloga da sumnja na jednu osobu koja bi mogla biti naručilac diverzije i da je to saopštio policiji i tužilaštvu koji su obavili uviđaj.

„Ovo je urađeno da se ugrozi moja sigurnost i sigurnost moje porodice. Sva sreća što su vatrogasci brzo došli, vatra je mogla da zahvati i kuću u kojoj su mi supruga, deca, brat…”, rekao je Vladimir Panić

Zapaljena četiri automobila u dvorištu porodice Panić u Valjevu 3
Foto: Kolubarske.rs

Procena je da je pričinjena materijalna šteta od par desetina hiljada evra. Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari