Povodom Svetskog dana zaštite čovekove sredine u krugu Fabrike cementa Holcim Srbija u Novom Popovcu kod Paraćina zasađeno je 65 stabala crnogoričnog drveta, a prva dva stabla zasadio je generalni direktor cementare Gustavo Navaro. Argentinac Navaro je istako da su za Holcim proizvodnja i zaštita čovekove sredine nešto što ide zajedno.

Povodom Svetskog dana zaštite čovekove sredine u krugu Fabrike cementa Holcim Srbija u Novom Popovcu kod Paraćina zasađeno je 65 stabala crnogoričnog drveta, a prva dva stabla zasadio je generalni direktor cementare Gustavo Navaro. Argentinac Navaro je istako da su za Holcim proizvodnja i zaštita čovekove sredine nešto što ide zajedno. – Holcim Srbija je samo u filtere za prašinu investirala 5.000.000 evra, a ima i najbolje rešeno pitanje industrijske vode u Srbiji. Godišnje Eko fondu opštine Paraćin cementara izdvaja 25.000.000 dinara za zaštitu životne sredine – rekao je Navaro.
On je istakao da će zaštita životne sredne i u buduće biti primaran zadatak Holcim-Srbije, zašto će se, kako je rekao, izdvajati milionska sredstva.
Svečanosti početka formiranja novog parka prisustovali su učenici srednjih škola Paraćina i studenti Fakulteta za primenjenu ekologiju iz Beograda i bivši ministar ekologije dr Jordan Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari