Zaštitnik: Izvršitelji ugrožavaju građane

Ostavite komentar


  1. Posebno je problematična nagrada za uspešnost izvršenja. Kada se sve završi, poverilac plaća izvršđitelju veći iznos za sprovedeno izvršenje po kom onda opet ide izvršenje, sada samo za tu nagradu. Zakon ovakvu nagradu ne predviđa, ali je ministar stavio u Pravilnik.

  2. gospodine, uradite sto vise po tom pitanju, sudovi nedovoljno stite duznike, izvrsitelji napadaju i one koji nista ne duguju – to su bukvalno pljackske horde, a ne nekakvi organi za naplatu dugovanja

  3. Pa to je jedan od vidova finansiranja vladajuce stranke, kroz takse koje ubiru izvrsitelji

    1. I jedan od vidova finasiranja laznog zastitnika i njegovog luksuza. Bruka i sramota da se uopste objavljuju ovakve gluposti. Najavi se predsedniku, premijerki, laznom doktoru, Nelici, pa pricaj sa njima o tome. A, da, ne mozes da stignes od silnih putovanja. Sto puta sam te videla na aerodromu. I ja putujem poslovno, ali me ne placa RS.

  4. Predlazem da Vlada imenuje zastitnika izvrsitelja,Dinkic je pomalo zaboravljen a bio bi idealan.

    1. Ova kreatura je Zastitnik izvrsitelja, notara, tuzilastva, suda, BIE, cele naprednjacke klike, svega nazadnog i poremecenog u ovoj zemlji. Jedino nije ono za sta ga placamo. Izbacuje floskule koje zna svaki covek u ovoj zemlji. Srbija nema Zastitnika gradjana. I da, cujem ds posle 14 godina studiranja na pravnom i on stekao master na FONU pre par godina. Kakva slucajnost…..Profesorka u penziji BU.

  5. Ljudi, jeste li vi normalni? Ko da nesto uradi? Lazljiva, naprednjacka bitanga. On nije ZG, on je turisticki vodic za botove sns, na poslu nije proveo 10 dana za 2 i po godine. Samo putuje, trosi pare, vase pare narode! Laze da je bio advokat, laze da je pokrenuo postupak zbog hapsenja Obradovica. Jednostavno, patoloski lazov. Tezak poremecaj. Istrazujem ga vec dve godine i kao Obradovic, svima sam dostavljala podatke i niko ne objavljuje. Nece ni ovaj komentar. Laku noc.

    1. Bravo, devojko! Svi to znaju, samo se prave ludi ili imaju interes. Svi znamo ko je Paske. Najgori su maskirani naprednjaci. Istrazuj i dalje, ali imaj u glavi primer Obradovica.

    2. „Efikasan mehanizam dostavljanja“ reče ZG.Sade setio da to pomene.Ako već istražujete, pogledajte predmet pod br.1339-828-9003/18 od 20.03.2018. godine na kojem su radili zamenik ZG,pomoćnica gen.sek. i viša savetnica. Do danas nije ništa urađeno, a milioni su uzeti od dužnika,zbog loše regulisanog načina dostavljanja.

  6. Oooo, naprednjacki Kolumbo. Daj, covece, smanji dozivljaj. Svi kompromitujuci podaci su nam dostavljeni o tebi. Ne radis nista, samo se reklamiras. Cuti, bolje.

    1. Pa objavite. Sta cekate? Svako ko se bavi ljudskim pravima i mi koji radimo u nevladinim organizacijama znamo da je to propala institucija. Mi nesto i kazemo, a vi iz opozicije? Sem Balse, niko nista.

      1. Objavicemo uz vatromet. Prema nama dostupnim podacima, doticni ni jedan postupak koji je medijski najavljivao nije okoncao. Novinari znaju sta su pisali, pa neka provere. Prosto, pozovu doticnog ili mu posalju zahtev za pristup informaciji od javnog znacaja. Potom, za 2 i po godine, potrosio je preko 10 miliona dinara za putovanja, koja nisu imala nikakav efekat na Instituciju. Potom, posedujemo tonski snimak i sve intervjue u kojima je naglasavao da je advokat, a od Advokatske komore nam je dostavljen dopis da nikada nije bio upisan u Imenik advokata. Zatim, najavio je, ali nikada nije pokrenuo postupak zbog hapsenja heroja Obradovica. I konacno, nezakonito je zaposljavao (iako nisu ispunjavali uslove), nezakonito rasporedjivao zaposlene, snimao zaposlene, vrsio mobing i sl. Takodje, doticni, o svom poslu ne zna nista, sto pokazuje i ovaj clanak, jer komentarise opstepoznatu stvar koju zna i dete od 10 godina. Sto se tice drugog postupka kontrole, isti je apsurdan, jer istragu vodi tuzilastvo i ono je zakazalo, a postupak protiv MUP-a i CZSR je bespredmetan. Tako da, lazni Zastitnice, svakako cete odgovarati.

  7. Ako se imovina proda za 30% od stvarne tržišne cene,ako je dug uveća na 100% na ime troškova sudskog postupka, kamate i troškova izvršenja, to je onda pljačka, narušavanje osnovnih ličnih prava i sloboda,zelenašenje, totalno nezakonito i protiv ustavno,a ako to jeoš sve štiti država preko svojih organa onda je to tiranija.

  8. Ukinuti institut privatnih izvršitelja!!!
    Iz prakse se pokazalo da je njegovim uvođenjem pružena mogućnost vidljivoj korupciji u pravosuđu!

  9. Pasalic, covek koga niko iz vlade ne ferma nizasta, kada nekoga od njih pozove da pomognu u resavanju nekog problema. Jednostavno sedi putuje ne radi nista za gradjanje . Zna samo da obeca a da ispuni to sto je obecao nikad nista. Bila sam 10 puta, moj problem o krsenju osnovnih ljudskih prava mene i moje maloletne dece nije dospeo ni do jedne nadlezne institucije koja je odgovorna za moje sadasnje prezivljavanje..Korupcija u pravosudju je dostigla vrhunac, sudije ne sude po zakonu nego po slobodnom sudijskom uverenju. Sudi se po vec presudjenom, kaze sudija moze i donese u roku od tri dana drugu presudu sasvim suprotnu od predhodne presude svoga kolege na istom sudu po istoj stvar. Sirotinja na ulicu, izvrsitelji haraju a bogati se bogate.Gde su ti medjunarodni sudovi da nas zastite koji su u srbijici i nadgledaju rad najgore vlasti do sada.Gladna sam, izvrsitelji su mi uzeli sve, nisam kriva, mocni advokati i korumpirane sudije su me dovele da tumaram od jedne do druge institucije trazeci pomoc, nijedna nije zaduzena za nas beskucnike.Potonuli smo, nemocni, obespravljeni i ponizeni.

  10. a on se osmelio i ni manje, ni više, nego bi da uvede kontrolu izvršiteljima. Bravo zaštitniče građana. Da li ovo znači da si namirisao smenu vlasti? Nadam se da je tako.
    Hajde, pročešljaj po arhivi, pa nađi spisak lekara koji je sastavio tvoj prethodnik, a koji su radili kao onaj buldožer sa kopa 25h dnevno, pa oslobodi radna mesta nad kojima te hobotnice drže šapu i ostavi po kog mladog lekara u Srbiji.

  11. Jezivi zlocinci umesto da zkinu zlocince koki zloupotrebljavaju zakone umesto da zato budu uhapseni oni i dalje rade protivzakonito niko nesme da ulazi u stan bez sudskog naloga i pravosnazne sudske odluke a oni laznim fotokopijama zamazu oci policiji i narodu pecat i podpis moraju biti originalni a ne fotokopirani koje svaka susa mze da napravi tako lazne foto kopije sluze kao dostojne i istinite a u svari su lazne tave su svari kaznjive jer neodgovaraju istini teska mafija povezana od ministarsva do zlocinacke mafie izvrsitelja i svi imaju udela pd otimacine sirotih i siromasnih gradjana znase da zastareli dugovi nemogu biti predmeti otimacine i to zastareli vise od deset godina i da posle deset godina ozive sa nabijenim kamatama takve zlocine mogu samo zlocinci bezkrupula i ljudskosti pravi izvrsitelji zčpcina nad svim zlocinima hvala na paznji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.