Zašto je gradonačelnik Šapca obukao samurajski kostim 1Gradonačelnik Šapca Foto: GO "Zajedno" Šabac

Povodom posete delegacije Šapca Japanu, na čelu sa gradonačelnikom Aleksandom Pajićem i predsednikom Skupštine grada Nemanjom Pajićem, oglasio se Gradski odbor stranke “Zajedno” Šabac, pitanjem koliko će to koštati građane. U sopštenju za javnost, osvrnuli su se i na fotografije na kojima su čelnici grada obučeni u samurajske kostime, koje su izazvale veliku pažnju i brojne komentare na društvenim mrežama.

”Ne nije šala, niti fotomontaža. To se zaista dogodilo, postoji foto dokumentacija zabeležena nesrećnim PR timom ’’gradonačelnika’’ i brže bolje objavljena na Fejsbuku da se svi dive i klanjaju njegovom veličanstvu samuraju iz Bobovika”, kaže Nikola Jevtić iz Informativne službe GO Zajedno Šabac.

Objašnjava da su reakcije koje su izazvale fotografije obrnute od onoga što su pedstavnici Napredne stranke u Šapcu očekivali.

Zašto je gradonačelnik Šapca obukao samurajski kostim 2
Šabački samuraji Foto: Privatna arhiva

“Ceo grad bruji kako dva cirkuzanta ćućore po Japanu obučeni kao samuraji. Pored očigledne blamaže i po ko zna koji put osećaja stida na pomisao ko nas predstavlja (nelegalno), postavlja se ono najbitnije pitanje, a koje interesuje sve nas, Šapčane, koliko će nas ova sramota koštati?”, kaže se u saopštenju.

Ističu da se grad nalazi u katastrofalnom stanju dok predstavnici “vevaju” po Japanu.

“I da košta minimalno, u šta sumnjam, opet su sve to naše pare, mi im dajemo da idu da se oblače kao samuraji. Dakle, dok je Nemanja Pajić stavljao maramu na glavu, deo fasade jedne od zgrada u Šapcu je otpao. Dok je Aleksandar Pajić vezao kanap oko stopala, đubre u Šapcu ispada iz prepunih kontejnera koje niko ne prazni na vreme. Dok je Rista Ristić, zakopčavao gradonačelniku korset, nekoliko naših sugrađana se spotaklo o neobezbeđene iskopine koje su svuda po gradu”, kaže Jevtić.

Nada se, kako kaže, da nisu pozvali gradonačelnika Fuđimija, Micuhira Hošina, da nam uzvrati posetu, jer bi video na šta liči danas Šabac.

“Ako dođe, pobeći će glavom bez obzira, a ovi naši će, opet ostati posramljeni i crvenih obraza, ovog puta bez samurajskih odela“, kaže se u saopštenju GO „Zajedno“ Šabac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari