Prva tri meseca ove godine, zrenjaninsko Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ planiralo je da završi sa dobitkom od 21,3 miliona dinara. Za tri meseca, „Vodovod“ je, međutim, napravio gubitak od 36,6 miliona dinara.

To piše u izveštaju o ostvarenju plana koji, po zakonu, tromesečno usvaja gradska skupština.

Gubitak je, piše u izveštaju, nastao iz više razloga a najvažniji je pomeranje rokova za završetak komunalnog opremanja radne zone „Jugoistok“ i kašnjenje subvencija za radove na bušenju bunara.

Za svoje usluge, „Vodovod“ potražuje od kupaca nešto više od 500 miliona dinara. U strukturi potraživanja najveće dugovanje, 197,5 miliona dinara, je još iz vremena SON-a (sistema objedinjene naplate).

Veliki dužnik je i zrenjaninska bolnica. „Vodovod“ je spor dobio na sudu ali je bolnički račun u blokadi, pa nije moguća naplata. Deo otpada i na dug zrenjaninskih preduzeća u stečaju.

Duguje privreda, duguju građani za utrošenu vodu u skorijem periodu, ali postoji o 17 miliona starog, a nenaplaćenog duga.

I „Vodovod“ duguje, ali je najveća dugovanja rešio kroz reprogram. Tako će „Vodama Vojvodine“ dug od 55 miliona dinara plaćati naredne dve godine, a u 36 rate platiće i dug od 16,8 miliona dinara Zavodu za javno zdravlje.

Dobavljačima „Vodovod“ duguje 192 miliona dinara.

U Javnom komunalnom preduzeću trenutno je zaposleno 268 radnika. To je sedam više nego na kraju prošle godine.

Po ugovoru o delu, u „Vodovodu“ je angažovano 29 lica, od koji su tri člana Nadzornog odbora, jedan radnik radi na reklamacijama, a 25 na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari