Zavetnici: MUP Srbije nije trebalo da primi američku donaciju za kamere 1Foto: N. Kovačević

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije trebalo da prihvati donaciju kamera koje je policiji poklonila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) jer je ta država samo pre nekoliko dana istu donaciju uručila i Policiji Kosova, saopštila je danas stranka Zavetnici.

Sjedinjene Države su, po oceni Zavetnika, na taj način demonstrirale „licemeran i nipodaštavajući odnos prema srpskim policijskim snagama, stavljajući ih u istu ravan sa parapolicijskim jedinicama samoproglašene Republike Kosovo“.

„Posebno zabrinjava činjenica da su prištinski zvaničnici najavili da će kamere koje je donirala američka ambasada koristiti i ROSU jedinice, koje već mesecima hapse i terorišu srpski narod na severu KiM“, saopšteno je.

Zavetnici su istakli da su izjave ambasadora SAD Kristofera Hila da SAD donacijom kamera žele da doprinesu većoj bezbednosti građana Srbije „krajnje licemerne, jer Vašington istovremenom donacijom Kurtijevoj policiji suštinski potpomaže politiku okupacije Kosmeta i proterivanja Srba iz pokrajine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari