Zavod: Nema zagađenja vazduha, ali zatvorite prozore

MUP: Nije moguće gašenje požara klasičnim metodama već zatrpavanjem zemljom i peskom
Požar u deponiji u Vinči i dalje tinja, a vetar nanosi dim u različite delove grada

Ostavite komentar


  1. Da je političko-duhovni kancer zahvatio celu Srbiju najbolji primer je požar na deponiji u Vinči koji treje od od 18 maja 2017. (danas je 6 juni 2017.). Vlas (gradska i vlada Srbije, njene inspekcije, zdravstvo…) ne daju ni "pet para" na to, to ih ne zanima.

    Gasna komora: znači već tri nedelje trovanju je izloženo na stotine hiljada ljudi u Beogradu i njih nema ko da zaštiti: vlast nesposobna, političke partije to ne zanima, sudstvo (javni tužioc) nema nameru da reaguju (iako nam je ugroženo pravo na život),…,mediji ćute (ne mešaju se u svoj posao. Svakodnevni primer da ovde vlast despotska=nedodirljiva. Oni ne mogu biti pozvani na odgovornost za bilo šta? Nisu odgovari narodu u Srbiji što su nas uveli u rat s NATO, zašto bi onda odgovarali za bilo šta, čuj neka deponija…Dok tri nedelje gori deponija u Vinči: traje beskonačno biranje i razgovori o budućoj vladi, otvara se fontana na Slaviji, nad Beogradom svaki dan 24 h lete vojni avioni (vežbaju, plaše NATO). Centar u Nišu (za hitne interevecije niko ni da spomene (između ostalog su tu da bi gasili požare)…ali prioritet je očito špijunaža, a humanitarni centar je poslednja rupa na svirali…

  2. ,,alergični na dim““-Izraz Nade Macure.
    Od kada su to otrovi nastali sagorevanjem opasnih materija, postali alergeni za ,,neznatan broj““ pojedinca a bezopasni za sve ostale beogradjane?

  3. Pa postoje i granicene vrednosti za pikove, tj maksimalne vrednosti koje smeju da se emituju u toku jednog sata, kakvo je to uprosecenje na 24 sata. A da ne pominjemo merna mesta i ruze vetrova, ima li nade da Danas iskopa nekog nezavisnog eksperta koji sme da kaze i drugacije strucno misljenje od nasih vrlih institucija gde nijedan strucnjak nema kicmu. Mozda neki profesor/ka u penziji koji zarad mizernih penzija nece da cute na stetu stanovnistva?

  4. Ako zaista zagadjenja nema, onda neka se izmesti Gradski zavod za javno zdravlje Beograda direktno na deponiju u Vinci!

  5. Glup jesam ali ne toliko. Ono sto sam jutros osetio, Denkova basta, sigurno nije bilo ispod granica dozvoljenog, a ako pak jeste predlazem da svi inspektori zajedno sa Nadom Macurom odu na lice meste i odrze jadan sastanak po tom pitanju u trajanju od dva sata, pa ko prezivi pricae. Tuzno i sramotno, sta se desava, sta se pise, koja objasnjenja se daju. Ljut sam (angry)

  6. Ako zagadjenja nema neka svi iz Zavoda za zaštitu zdravlja izadju 24 sata na teren i mere….jedna ekipa u Višnjičkoj banji , jedna u Mirijevu , jedna u Kotežu a dve i Vinči . Pa da onda vidimo rezultate . Mogu slobodno da zatvore prozore vozila u kome budu.

  7. У озбиљној земљи би директор депоније, председник општине и остали поднели оставке. Месец дана нас трују, гушимо се у диму и непријатном мирису и још имају смелости да нам кажу да није штетно. Па нека сви доведу своју децу тамо да бораве кад несмета и вероваћемо им. Срамота бре.

  8. Ovi me podsećaju na one iz vodovoda.oprali smo rezervoare i beograđani piju čistu vodu.a kakvu su pili dok niste opreli rezervoare i natrpali hlora.

  9. Ovo je trovanje, tacnije lagano ubijanje gradjana! Zimi nas truju produkti sagorevanja svega i svacega cime se lozi u malim i velikim toplanama, sumnjivi briketi, a pogotovu po kucama, (neki spaljuju sve sto gori, gume, plastiku, otpad!) Fabrike poput BIP-a ispustaju otrovne gasove u vreme vikenda , nocu, kada ne rade inspekcije, a leti nas truju ““samo““ izduvni gasovi krseva koji se uredno registuju,a sada evo i sa deponije! jer nisu culi da postoji razvrstavanje pa reciklaza otpada kao u civilizovanim zemljama!

  10. jao boze gospođe šta nam rade polako nas ubijaju nama niko ne tfeba

  11. Ја не знам јел су ови из власти на неким дрогама или шта, какав је то степен индоктринације, фантазија. Један објашњава како се и чиме гаси пожар (ма не ме занимље ради за шта си плаћен), други прича о томе да је пожар на депонији нормална појава, Мацура као и обично бриљира, па где ми то живимо??? Поздрав из АПСУРДИСТАНА!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.