Završava se uređenje parka ispred Gradskog kulturnog centra u Užicu 1Foto: Grad Užice

Uređenje parka ispred Gradskog kulturnog centra Užice je pri kraju, jer su završeni građevinski radovi, a u toku je postavljanje mobilijara i rasvete.

Rekonstrukcija je počela krajem avgusta ove godine sa rokom završetka od 60 dana.

Za te radove, za koje je angažovana užička firma „Borko Masal“, iz gradskog budžeta bilo je planirano da se izdvoji 13 miliona dinara, ali su troškovi, zbog dodatnih radova, porasli za 1.320.000 dinara.

Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj, kazao je za Danas da je iskorišćena prilika da se, tokom rekonstrukcije tog prostora, obave i „pripremi radovi za priključenje objekta GKC na sistem centralnog grejanja i da je to koštalo milion dinara“.

Taj objekat, objasnio je, ima sopstvenu kotlarnicu, ali će dogodine biti priključen na gradski tolovod, koji je u njegovoj neposrednoj blizini.

„Projektom rekonstrukcije je, u delu bašte GKC, predviđena izgradnja podstanice ali, kako toplovod prolazi pored tog objekta, iskorišćena je prilika da se sada obave pripremni radovi za njegovo priključenje na sistem gradskog centralnog grejanja“, objasnio je Milivojević.

Osim toga, dodatnih 320.000 dinara, kazao je, „koštala je oprema za automatsko zalivanje parka“.

Navodeći da su završeni svi građevinski radovi, on je dodao da je u toku postavljanje rasvete i da se od dobavljača očekuje da za nekoliko dana isporuči klupe, koje će biti montirane na tom prostoru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari