Gradonačelnik Pirota: Završena prva faza izgradnje otvorenog bazena 1Foto: Z. Panić

“Prva faza izgradnje kompleksa otvorenog bazena završena i očekujem da druga faza radova počne sredinom jula.Javna nabavka je završena, otvorene su ponude, rade se računske provere, proveravaju garancije i ugovori sa podizvođačima. Imamo za sada jednu potpunu ispravnu ponudu”, rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić za TV Pirot.

On je dodao da očekuje da bude potpisan ugovor sa izvođačima radova i da ponuda koju je dao izvođač radovasadrži rok od 365 dana za završetak radova.

Izgradnja otvorenog bazena jedan je od projekata iz Plana kapitalnih investicija Grada Pirota od 2021. do 2024. godine, čija realizacija je počela. Projekte su predlagala javna preduzeća i ustanove i građani.

Prvih pet projekata sa najviše glasova koje su predložila javna preduzeća i ustanove su rekonstrukcija zgrade Gimnazije i Doma vojske, izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja kompleksa otvorenog bazena i nova zgrada Službe Hitne pomoći.Za realizaciju ovih pet projekata biće uloženo oko 20 miliona evra.

Rekonstrukcija zgrade pirotske Gimnazije je odložena zbog pandemije korona virusa, odnosno zbog prioriteta koje je postavila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

“U godini pandemije, građene su kovid bolnice. Očekuje se da Kancelarija počne sa sufinansiranjem radova za obnovuškola. Očekujemo da oživi program Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za rekonstrukciju škola. Taman kad smo se nadali da će početi rekonstrukcija naše Gimnazije, došao je kovid”, rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima, u planu je da naredne godine počne izgradnja nove zgrade Službe hitne medicinske pomoći.

“Zgrada Hitne pomoći je dobila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, videćemo kad će početi izgradnja ove zgrade”, rekao je Vasić.

Planom kapitalnih investicija, predviđena je izgradnja Muzeja ćilima, kružnog toka kod petlje Kale, adaptacija sajamskog prostora u naselju ATP, izmeštanje glavne Autobuske stanice i izgradnja poligona za obuku vozača. Reč je o projektima sa najviše glasova građana. Za ove projekte biće uloženo 10 miliona evra.

“Projekte lokalna samouprava realizuje u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Postignut je dogovori za rekonstrukciju osam kilometara glavne vodovodne cevi od sela Krupac do Crpne stanice Berilovac, za čiju izgradnjuće biti potrebno oko 1,5 miliona evra. Takođe očekujem se da Kancelarija bude konsultant lokalnoj samoupravi Pirota u izradi studije izvodljivosti za javno privatno partnerstvo za prelazak Gradske Toplane na biomasu”, rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari