Završena prva faza uređenja Vikend naselja na Paliću: Uklonjeno 13 nelegalnih i devastiranih objekata 1Pre uklanjanja, foto: Preduzeće "Park Palić"

Preduzeće “Park Palić” je tokom juna okončalo prvu fazu radova na uređenju Vikend naselja na Paliću, gde je uklonjeno 13 nelegalnih i devastiranih objekata, a takođe su očišćene i uređene parcele na kojima su se objekti nalazili.

Kako su saopštili iz preduzeća, na ovaj način su stvoreni uslovi za pristup mehanizaciji koja je neophodna i za nastavak radova na ovom projektu, a u predstojećem periodu planirano je uređivanje zelenih površina, krčenje šiblja i orezivanje suvih stabala, dok će se istovremeno raditi i na rešavanju imovinsko-pravnih pitanja preostalih objekata koji su u ruševnom ili zapuštenom stanju, a čiji pravni status još nije rešen.

“Prema podacima iz Katastra nepokretnosti, ali i redovnim obilaskom terena, ustanovljeno je da su preostali nelegalni i zapušteni objekti u vlasništvu privatnih lica, privatnih i državnih preduzeća i kompanija, kao i preduzeća koja više ne postoje, ali imaju svoje pravne naslednike. Takođe, ustanovljeno je da postoje objekti u vlasništvu Republike Srbije, ali da su pravna lica koja su korisnici objekata započela proces legalizacije i zainteresovani su za njihovo renoviranje”, naveli su iz preduzeća “Park Palić”.

Tokom naredne nedelje, preduzeće će intenzivirati kontakte sa vlasnicima i pravnim naslednicima pomenutih objekata, kako bi se uz konsultacije, stručnu analizu i pružanje adekvatnih informacija zajednički pronašlo rešenje za uređenje ili obnovu objekata, pružila pomoć prilikom procesa legalizacije ili eventualano donelo rešenje o uklanjanju objekata.

Završena prva faza uređenja Vikend naselja na Paliću: Uklonjeno 13 nelegalnih i devastiranih objekata 2
Posle uklanjanja, foto: Preduzeće „Park Palić“

Projekt uređivanja građevinskog zemljišta u javnoj svojini – uklanjanje nelegalnih i oronulih objekata i pribavljanje rešenja o njihovom uklanjanju u Vikend naselju, jedan je od najzahtevnijih u protekle dve decenije, a njegovom realizacijom turistička destinacija Palić dobiće još jedan uređeni deo, u interesu vlasnika objekata i posetilaca.

Iz preduzeća “Park Palić” poručuju da će nastaviti sa realizacijom ovog projekta po fazama, potpuno transparentno, u skladu sa Planom detaljne regulacije, podacima iz Katastra nepokretnosti i Direkcije za imovinu, a u saradnji sa vlasnicima objekata i nadležnim institucijama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari