Završetak radova za sedam meseci 1

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pristupila je realizaciji projekta predviđenog Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu.

Ova investicija vredna je preko 90 miliona dinara, a finansiraju je Grad Novi Sad (Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije) i APV Vojvodina (Uprava za kapitalna ulaganja).

„Protekle sedmice počeli su radovi na izgradnji kružne raskrsnice ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici (kod Instituta). Ovo je neuređena četvorokraka raskrsnica na kojoj nije omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Pešački saobraćaj u zoni raskrsnice je dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Formiranjem kružne raskrsnice planirano je da se doprinese efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza. Radovi na izgradnji kružne raskrsnice obuhvataju i postavljanje novog javnog osvetljenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice.

Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi. Za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti omogućen odgovarajući prilaz Institutu. Završetak svih predviđenih radova očekuje se početkom leta iduće godine, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari