Zbog čega se učenički domovi vikendom pretvaraju u hostele?

Ostavite komentar


  1. Šta je sa dezinfekcijom soba i sanitarija pre ponovnog ulaska učenika, ko garantuje da turisti koji se usele za vikend, ne donesu polne i druge zarazne bolesti deci? Šta kaže medicinska struka o smeštaju prolaznih turista u učeničke sobe?

  2. Zaista higijenski. Učenici i kojekakvi dođoši bez puno para. Da li to treba da bude praksa?

  3. Bila sam u internatu od 2006. Do 2010.godine, Dom učenika Železnicke skole,koji je sada prodat i preko puta Dom učenika PTT škole su za svaki drugi vikend, praznik,raspust izdavali sobe itd. Zatim soba napravljena za 3 učenika bilo nas je 5. A sad je jos gore.

  4. „kaže da Dom ima saglasnost Ministarstva prosvete za bavljenje dodatnom delatnošću hostela“

    Odmah zauzimaju gard i brane se da rade sve po zakonu, a niko ih nije optužio da rade nezakonito.
    Nije poenta da li učenički domovi to mogu ili ne mogu da rade (očigledno mogu), već je poenta da oni to NE BI TREBALI da rade.
    Oni ne trebaju da budu profitabilni i da zarađujju, oni treba da ispunjavaju cilj i svrhu zbog kojih i postoje.

  5. Toliko da su nam važna deca! Gnusna laž! Političarima i njihovim poltronima važan je isključivo novac!Mene zanima čemu tolerisanje!? Nažalost i drugi domovi po Srbiji imaju istu politiku!

  6. Svaka cast profesorki koja je ovo uocila, što znsči da brine za svoje učenike. Nažalost, nije ih puno takvih i nažalost je istina sve što navodi. Moje dete je u tom domu gde je sve onako kako ne treba. Prilikom upisa de zaista potpisuje saglasnost da se dom pretvara u hostel. Šta drugo da radi roditelj osim da potpiše, ima li novca za drugo rešenje? Naravno da ne.Sramota…maltretiranje i za djake i za roditelje i fizičko i finansijsko (često je ceo dom izdat i deca moraju da ga napuste „po ugovoru“. Niko de ne pita gde ce ta deca i koliko novca zreba da roditelj izdvoji za gorivo jer mora sutom doći po dete zbog iseljenja svih stvari. Da ne moram nikada svoje dete ne bih njima poverila. Velika 0 za sve njih.

  7. Kakvo trulo pravdanje bezočne pohlepe. Ne postoji državna zgrada koja nema slobodne termine, zašto da zvrje prazne, ajde sve da ih rentiramo – bolnice, škole, fakultete, obdaništa, domove zdravlja, opštinske zgrade, ministarstva, sudove… Odavno, još od brucoških dana, šacujem amfiteatar V Pravnog fakulteta za promociju pčelinjih proizvoda mog dede.

  8. „za 70 dinara, koliko recimo dobiju za doručak od države, ne može da se kupi ni pogačica“

    Sta sve moze da se od poslanicke plate za 70 dinara kupi u Skupstinskom restoranu? Mogli bismo i skupstine i ministarstva da rentiramo vikendom, a i radnim danima, nije da su bash preokupirane.

  9. Pa mi smo stvarno dotakli dno!
    Jadna naša deca pored ovakvih idiota ma sve strane!

  10. Kriminalci. Državnom imovinom „prave“ novac i trpaju u svoj džep. A našu talentovanu decu na ulicu, koja su došla u Beograd da se obrazuju. Sramota.

  11. Treba omogućiti „nepomerivost“ stanara koji plate punu mesečnu cenu od 27 hiljada dinara.

  12. Ja mislim da placam oko 12 hilj pa mi se dete svaki petak iseljava.To je u vecini domova u Srbiji tako

  13. U Sloveniji to rade već više od 15 godina.Imaju i table sa natpisom „HOSTEL“ na zgradi na vidnom mestu.Ali štaćeš nadje pametnjaković
    sa pitanjem dali vrše dezinfekciju samo sa razlogom da unese pometnju i onda se javljaju roditelji da se organizuju u borbi protiv izdavanja
    soba.Pozovu medije i itd…

  14. Dal je realno da mislite da sa 8.000 dinara, koliko plaćaju roditelji, je moguće obezbediti sve što je potrebno za boravak učenika u jednoj ustanovi. Sredstva koja ministarstvo dotira do punog iznosa, nije dovoljno da se plate okromni računi za struju, internet, namirnice koje su otišle u nebesa. A da ne govorimo da su učenicima obezbeđene besplatne ulaznice za razne kulturne i sportske manifestacije. Dva puta mesečno pozorište, bioskop, razni izleti… Neophodno je sve to platiti, kako bi deca koja borave u ovim ustanovama imala kvalitetno obrazovanje. Mnoga deca dolaze iz nerazvijenih krajeva Srbije i prvi susret sa bioskopom ili pozorištem je imalo upravo preko ovih ustanova. A gde su sekcije koje su formirane iz razloga da se dodatno razvija potencijal i sposobnost učenika. Iz domova su potekli mnogi poznati glumci i glumice, muzičari i muzičarke, baletani i balerine, slikari i slikarke …

  15. Ма шта кажете? Чиста уцена!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.