Zbog epidemiološke situacije u Dimitrovgradu vanredna situacija 1Foto: Z. Panić

Opština Dimitrovgrad donela odluku o proglašenju vanredne situacije na području opštine zbog nepovoljne epidemiološke situacije u opštini

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov doneo je danas odluku o proglašenju vanredne situacije na području ove opštine, objavljeno je na sajtu opštine.

Kako je navedeno, vanredna situacija proglašava se “zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti Kovid 19 i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja”.

U obrazloženju odluke se navodi da se uvođenje vanredne situacije predlaže na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje Pirot u kome se navodi “da je na osnovu epidemiološkog ispitivanja, povećanja broja pregleda u Кovid ambulanti Doma zdravlja Dimitrovgrad, kao i porasta broja obolelih i hospitalizovanih, visokog procenta pozitivnosti, epidemiološka situacija na području opštine Dimitrovgrad, ocenjena kao nepovoljna, ali pod kontrolom zdravstvene službe i svih nadležnih institucija”.

Zbog epidemiološke situacije u Dimitrovgradu vanredna situacija 2
Foto: Z. Panić

“ Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji, Dimitrovgradu, okrugu i zemljama u okruženju, postoji visok rizik za prelivanje iz jednog grada u drugi, kao i iz drugih mesta u Srbiji, zbog putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva. Ukoliko se u narednom periodu strogo ne poštuju mere Vlade Republike Srbije i uvedu dodatne mere za suzbijanje epidemije, očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije u Dimitrovgradu i okrugu”.navodi se u obrazloženju odluke.

Dalje se navodi “da dolazi do kontinuiranog porasta broja potvrđenih slučajeva obolevanja od infekcije izazvane zaraznom bolešću КOVID-19, te se stoga predlaže proglašenje vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad.”,piše, pored ostalogm, na sajtu opstine .

O sprovođenju ove Odluke staraće se Opštinski štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad, navodi se na sajtu i dodaje da je

Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad, predložio proglašenje vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad, u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari