Zbog nesreće u Slavonskom Brodu vozaču određen pritvor od 30 dana, njegov advokat odbacuje navode da je zaspao 1Foto: FoNet/TV FoNet

Vozaču  autobusa  koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Slavonskom Brodu, određen je pritvor od 30 dana. Advokat vozača, odbacuje ranije navode da je vozač zaspao za volanom.

Istraga  nesreće na auto- putu u Slavonskom Brodu u istočnoj Hrvatskoj je u toku, vozaču je određen pritvor zbog izazivanja nesreće, rekao je u zamenik državnog tužioca  u Brodsko-posavskoj županiji.

,,Istražni sudija je odredio pritvor zbog člana 123.1. Zbog eventualne mogućnosti napuštanja Republike Hrvatske, odnosno zbog bekstva”, rekao je medijima Franjo Kopunić, zamenik državnog tužioca  u Brodsko-posavskoj županiji.

Igor Ciper, advokat  vozača, odbacuje ranije navode da je vozač zaspao za volanom.

„Koliko ja imam informaciju od njega, on nikada nikome ni ujednom trenutku nije rekao da je on zaspao”, kazao je advokat uhapšenog vozača autobusa, a prenosi RTK 2.

Mile Soldo Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu rekao je da će se sudski postupak voditi u Republici Hrvatskoj.

„Okrivljeni je, naime državljanin Republike Kosovo. Hrvatska sa Kosovom ima nekakav ugovor o saradnji u krivičnim postupcima. Mežutim, tim ugovorom nije predviženo izručenje vlastitih državljana radi kaznenog progona. Znači to je osnovni razlog zbog čega je sud njemu odredio pritvor”, kazao je istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Na osnovu krivične prijave, vozač bi mogao biti osuđen na kaznu zatvora od šest meseci do petnaest godina.

Podsetimo, Tužilaštvo u Slavonskom Brodu juče je saopštilo da je osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog autobusa, u čijem je prevrtanju poginulo 10 osoba, u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari