Zbog „previsoke plate“ porodilja mesecima nije dobila ni dinara, a ministarstvo za to vreme veća i šalje nemušta objašnjenja

Porodiljama koje su otišle na trudničko bolovanje pre izmena Zakona oduzeto pravo na isplatu naknada do pet prosečnih zarada, čak i u delu porodiljskog odsustva

Ostavite komentar


  1. Ратко Дмитровић министар за демографију? Смешно да смешније не може бити…

  2. Taj isti Sekretarijat i to isto Ministarstvo, pre par godina, su dolucili da je moja plata visoka, tj. veca nego ostalima u firmi, pa je tako odluceno da mi je sasvim dovoljno da primim 20tak hiljada umesto 75, a sve sa pozivanjem na “instrukcije Gradonacelnika” kako pise u resenju! Naravno, podnela sam tuzbu Upravnom sudu. Pravda je spora ali dostizna, te tako sam posle skoro dve godine dobila sve zaostale nadoknade. Dakle, u ovoj drzavi “instrukcija gradonacelnika” je starija od Zakona, a samovolja i proizvoljna procena-obrazac ponasanja!

  3. A ovamo puna usta podrsci natalitetu i porodiljama. 100e ovim, 100e onima, vauceri za odmor u Srbiji 15000din, a crkli bi za tih par stotina zena (ako i toliko) da im se nadoknadi zarada. Dok je zena radila porezi i doprinosi su bez problema naplacivani na punu platu, ali sad kad zeni treba nadoknada onda se limitira. Ne mozemo da se izborimo sa malverzacijama, ajde da kaznimo sve.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.