Zdravko Šotra: Više od igre

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Razumem zemljacku privrzenost I podrzavam ovako nesto,Ali kad cete iz kulturoloskih I opstedrustvenih pogleda na svet snimiti recimo Basarin „Mein Kamf“?☝️❣️

    1. Kada se javila ideja o realizaciji Seoba, Milosa Crnjanskog, predlozen je cuveni reditelj, Aleksandar Petrovic.
      Na pitanje, zasto on, slutivsi bolest, odgovoreno mu je da bi – ako odbije ili, pak, ne moze – projekat dobio Sotra.
      Snimivsi film, Sasa je prosao Golgotu.
      Za srpski narod, ne postoji znacajnuja tema od seoba.
      Crnjanski je napisao remek delo, Sasa Petrovic je krenuo istim putem, ali je na njemu, na nasu veliku zalost, umro.

  2. Naslov nije primeren – Zdravko Šotra iz vremena „Više od igre“ nije ovaj Zdravko Šotra iz „Kralja“!…

  3. S pravom piše Maestro Olujić: “Naslov nije primeren – Zdravko Šotra iz vremena „Više od igre“ nije ovaj Zdravko Šotra iz „Kralja“!…”
    Može pasti na pamet samo protuvi kakav je Drašković da veliča najvećeg zlotvora po Srbe. A da to prihvati da snima ostareli Šotra, jer niko drugi pri zdarvoj pameti nebi mogao ni da pomisli da može da opere od zla, prvo prema svom starijem bratu Đorđu, kralja Alskandra, njegovog oca Petra, hokštaplera Nikolu Pašića i njihove skrivene Vojne hunte, predvođene “Crnom rukom”, pukovnika, a ubice karljevskog bračnog para Obrenović – Apisa.
    Izazvali su Prvi svetski rat da bi sakrili pljačku državnog buđeta, pa tako pozvali sve okolne komšiske narode, osim Rumuni i Grci, da nas kolju, i decu u kolecvi nabijali na bajonete, dok su nas pojurili Germani da je vojska i narod bežali i umirali preko Albavije. A da nije bilo mora neki bi stigli u Afriku bežeći. Izazvali su Germane jer su opljčkali državnu kasu da nisu imali para za vojsku niti za obuću i odeću da im nabave, a tek po neku pušku i nekoliko kuršuma.
    Tako su izazvali stravični genocid nad Srbima: 62% radnosposobnog stanoviništva je stradalo, od toga 56,7% muške glave, a od cele populacije otišlo je pod zemljom, ako je bilo nekoga da ga pokopa, 28%.
    Posle rata dok se basnoslovno bogatila Kamarila oko kralja i Vlade na čelu sa hokaštaperotm, a Vlahom Nikolom Pašićme, njegovi pristigli iz Moskopolja iz Albanije, kao što su i Šešeljevi (Ovo ističem, jer su nas Albanci u svemu namudrili, pa i Kosmet nam prisvojiše), produžila da još više pljačka ojađeni narod, da su osakaćeni ratnici morali da prose po gradovima da bi produžli život za još jedan dan, dok oni u selima bili nesnošljiv teret svojih porodica. Čak i vojvoda Živoin Mišić morao je da proda u svoje ordenje i šinjel da bi se prehranio. Dok drugi ljudski velikan, vojvoda Stepa Stepanović odgvoriće na pitanje pravog vojnika, koji će potom poginuti. A pitao je: “Vojvodo, šta će biti sa nama?” General Stepanović odogodrio je: “Stradaće sve što je zdrave pamerti i pošteno, a ostaće secikse, prevaranti i protuve koje će vladadi Srbijom sledćih sto godina. Što nam se uparvo to dešava..
    Pisata afirmativnu knjigu o kralju Aleksandru može da uradi samo neko ko je bez trunke moralaa, a možda i blesav, jer ludaci postaju najčešće telentovani ljudi.
    Ovu istinu možete delimično pročitati u najvrednejoj knjizi napisanu od strane Momćila Đorgvoića, kolege i priatelja ubijenog novinara Ćuruvije, a naslovaljena: “Tragedija jednog naroda: šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe.” A ko ne računamo da su Drašković i Vučić iz Bosne.

  4. Zar posle svega niko od vas u Danas-u nije shvatio da su kralj Aleksandar i Radikali vinovnici umorstva na bestijalan način pola miliona Srba, među kojima sto hiljada nevine dece, izvršenog od strane Hrvatskih ustaša. Ili je ta brojka ona koju je objavio Tuđman 1991. ukupno 80.000. A rekli su mu Ustaše, jedan od njih Pavelićev berberin dok je živeo u Santa Barbari (Klaifonija).
    Kao što vam nije jasno da je i Milošević bio poreklom Crnogorac kao i Radikal Puniša Račić koji je u Skupšini pucao u jedine kulturne ljude, a velepolslanici iz Hrvatske?!
    Koa što ne možete sa skontate da nas sada uništavaju, doduše ne vas, vi se zabavljate, tupavci kakvi su Radikali, a grupisani u SNS, SPS i još nekih njihovih privezaka, dok vođa Radkala, Šešelj sa zadoljstvom likuje!!! Ili niste ćuli za Karl Gustava Junga, koji tvrdi da i naši preci preko našeg nesvesnog, tj. svega preživljenog, upravljaju našim umom. A Šešeljevi su pristigli iz Albanije u Hecegovinu, a Nikole Pašića prvo u selu kod Tetova pa u Zaječar, da bi postao neprekosnoveni vladar i lopov u Beogradu!
    A ta osveta Hrvata, Ustaša je bila zato što je kralj Aleksandar zamišljao Srboslaviju, da napredniji Hrvati i Slovenci postanu Srbi, ili makar da se pomire da budu pod njegovom vlašću i ostatak nestradalog naroda u Prvom svetskom ratu, koje će Vojvoda Stepa Stepanović nazvati: prevaranti, secikese i protuve.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.