Zdravstvo: Redovno sa sindikatima 1Foto: Logo

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je danas da je u protekle dve godine odobreno zapošljavanje 2.721 zdravstvenog radnika, od čega 1.184 lekara.

Zahvaljujući izmenama u odobravanju specijalizacija, koje je iniciralo Ministarstvo, za dve godine odobreno je 3.974 specijalizacija.

Vlada Srbije najavila je i povećanje zarada za medicinske radnike u skladu sa trenutnim mogućnostima i ekonomskom situacijom, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo zdravlja održava redovne sastanke sa svim reprezentativnim sindikatima u zdravstvu kako bi zajedničkim naporima rešavali sva aktuelna pitanja u sektoru, a koja se tiču pre svega zaposlenih.

Zajedničkim radom uspešno je sproveden proces racionalizacije, koji se odnosio na višak nemedicinskog osoblja u zdravstvenom sistemu, rešeno je pitanje neugovorenih stomatologa kojima su isplaćene zaostale zarade i ostali troškovi, rešen je problem radno neangažovanih radnika sa teritorije Kosova i Metohije, kojima su u celosti isplaćena sva zaostala dugovanja, kao i otpremnine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari