Železnice Srbije: Zbog dva kvara, vozovi u Beogradu išli jednim kolosekom 1foto Aleksandar Roknić

Dva kvara za nedelju dana izazvala su usporen saobraćaj BG voza, jer je u oba slučaja jedan kolosek morao da bude zatvoren, izjavio je danas Nenad Stanisavljević iz Javnog preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“.

Stanisavljević je za Radio-televiziju Srbije rekao da se prvi slučaj dogodio u prošli ponedeljak, kada je zbog nevremena pala limena konstrukcija i oštetila kontaktnu mrežu.

„Kvar je bio ozbiljan, na dosta mesta je mreža bila pokidana i to jeste usporilo saobraćaj. Umesto dvokolosečne pruge, jedan kolosek je morao da bude zatvoren za saobraćaj“, naveo je on i dodao da je to automatski smanjilo propusnu moć pruge i izazvalo kašnjenje vozova.

Drugi kvar, koji se dogodio juče, prema njegovim rečima bio je tehnički na jednom od koloseka, i otklonjen je za „četiri, pet sati“.

„Saobraćaj se i juče, tokom tog kvara, takođe odvijao jednim kolosekom. Otkazana su bila dva polaska vozova, bilo je kašnjenja“, rekao je Stanisavljević.

Upitan koliki broj putnika je imao probleme zbog otkazivanja polazaka i kašnjenja, kazao je da nema tačan podatak, već da je za to zaduženo preduzeće „Srbijavoz“.

Stanisavljević je naveo i da radnim danima, na prugama beogradske železnice, saobraća 127 vozova, ali da oni nisu puni i da se putnici nisu još uuvek navikli da voz koriste kao javni gradski prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari