Žena koja je pretila smrću novinarki Večernjih novosti iz Vranja uslovno je osuđena na šest meseci zatvora 1Osnovni sud u Vranju / Foto: Dušan Pešić

Osnovni sud u Vranju oglasio je krivom i izrekao uslovnu osudu od šest meseci zatvora Ivani Stajić (40) zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke Jelene Stojković, dopisnice Večernjih novosti iz ovog grada.

Kako piše OK Radio, sve je počelo novembra 2019. godine, nakon objavljivanja teksta o aferi u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“, kada je „devojčica poslala neprikladnu fotografiju starijem učeniku, a on je potom prosledio drugim učenicima“.

U nepravosnažnoj presudi navodi se da je „okrivljena, predstavljajući se kao majka devojčice, u stanju uračunljivosti i sa umišljajem, pretnjama ugrozila sigurnost novinarke Jelene Stojković, uputivši joj 40 telefonskih poziva, uz reči: ‘Ubiću te, ubiću tvoje dete, sačekaću ga ispred vrtića, svakog časa možeš da me očekuješ, znam ko si i gde živiš'“.

Uslovna osuda izrečena je na dve godine, što znači da okrivljena neće ići u zatvor ukoliko ne ponovi krivično delo u naznačenom roku.

Sud je izrekao i „meru zabrane komunikacije i prilaska novinarki u trajanju od godinu dana“.

Suđenje je, inače, odlagano šest puta, jer se okrivljena nije pojavljivala na sudu.

Za njom je raspisana i poternica, a provela je u pritvoru dva dana, kao i mesec dana u kućnom pritvoru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari