Žene rade više, ali manje zarađuju

* U Srbiji zaposleno 38,5 odsto žena i 59,8 odsto muškaraca * Todorov: Žene se zapošljavaju u sektorima koji su mnogo manje plaćeni * Žene u EU provedu sedmično 55 sati na poslu, od toga 22 na kućnim poslovima. Muškarci rade 39 sati na plaćenom poslu, a 10 sati kod kuće
Muškarci u Srbiji, ali i EU, u proseku su plaćeni 16 odsto više od žena

Ostavite komentar


  1. Ne zato sto sam zena nego zato sto je to istina da su zene u Srbiji robkinje. Strasno je koliko ih izrabljuju sopstveni muzevi za koje one moraju da rade dok oni izbegavaju svaki napor a tako su uceni u kuci od malena da su oni zatsiceni jer su ““““muskarci““““. Znam zene koje rade vise poslova da bi izdrzavale porodicu i to ne biraju poslove kao sto to cine muskarci koji se najradije bave birokratijom jer se tu nista ne radi. Zene u Srbiji su posle 50-e godine istrosene i ako dozive neku starost ona im presedne od raznih oboljenja.

  2. Riba od glave smrdi, draga Dušice. Ako predsednik Srbije javno naziva "stvorenjem" ženu koja je budući premijer, a ona ćuti, onda je sve jasno. A i same žene su krive. Ćute, trpe, ne uzvraćaju. A ono malo nas koje uzvrate mužu, sinu, šefu, premijeru,.. shvate da ih je vrlo lako postaviti na svoja mesta. Zato glavu gore i malo više vere u sebe i svesti o svojim pravima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.