Žene u crnom: Vučićev režim da ne poseže za fabrikovanjem vojnih poziva 1Foto: FoNet (Arhiva)

Povodom poziva Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije da se vojni obveznici prijave odeljenjima Ministarstva odbrane u regionalnim centrima, Žene u crnom upozoravaju režim Aleksandra Vučića da ne poseže za novim fabrikovanjem vojnih poziva i izmišljenih državnih interesa.

“Upućujemo i svoj poziv građanima da se na pozive režima ne odazivaju, rešene da nastavimo pružanje podrške dezerterima i prigovaračima savesti”, ukazuje se u današnjem saopštenju Žena u crnom.

Ova nevladina organizacija smatra da su MUP i Ministarstvo odbrane javnim pozivom za uobičajene aktivnosti, kao i, kako se ukazuje, tretmanom u režimskim medijima (a ni nerežimski se nisu uzdržali), upregnuta u stvaranje psihoze, pogonskog goriva osećanje nesigurnosti kod građana.

“Režim u predizbornoj kampanji manipuliše osetljivim temama, oslanja se, između ostalog, na demonstraciju moći kojom raspolaže – na mehanizme kojima odlučuje o ljudskim sudbinama. Javna komunikacija ministarstava policije i vojske, ključnih poluga monopola fizičke prinude, u atmosferi ratne psihoze očigledno se ne ponašaju kao demokratske institucije sistema, već kao puki izvršitelji volje vlastodršca i njegove kamarile”, naglađavaju Žene u crnom.

Od vlasti očekuju da se prizove pameti i prestane sa manipulacijom i zbunjivanjem građana, birača kojima se i svakovrsnim pozivima nameće jedinstvo u podršci aktuelnoj vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari