"Žene u fokusu" - Nagradni konkurs za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji otvoren do 1. novembra 1Foto: EUinfo

Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija organizuju konkurs na temu „Žene u fokusu“, za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji.

Kako je saopšteno, cilj konkursa je putem fotografije prikazati jake žene koje vas svakodnevno inspirišu. To mogu biti majke, bake, sestre, supruge, lekarke, medicinske sestre, prodavačice, novinarke, aktivistkinje, glumice, psihološkinje, sportistkinje, itd.

Fotografije se mogu slati do 1. novembra na elektronsku adresu takmicenje@euinfo.rs.

Konkurs je otvoren za:

– sve punoletne građane sa boravištem u Srbiji;

– projekte iz sektora kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave rodnom ravnopravnošću, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

Stručni žiri će odabrati i tri najbolje fotografije nagraditi vaučerima za kupovinu foto opreme u dinarskoj protiv vrednosti od: prva nagrada – 1.000 evra; druga nagrada – 500 evra; treća nagrada – 300 evra.

Žiri će dodeliti i „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji“.

Stručni žiri će izabrati 19 najboljih fotografija (uključujući  i tri nagrađene), kao i jednu najbolju fotografiju pristiglu od autora sa EU projekata koje će biti objavljene u elektronskoj publikaciji EU Info Centra kao i na veb stranici i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic. Izložba najboljih fotografija biće održana krajem 2021. u zavisnosti od zdravstvene situacije i u skladu sa merama i propisima u vezi sa okupljanjem na javnim mestima  tokom pandemije.

Takođe, EU info mreža skreće pažnju na to da neće biti diskriminacije fotografija načinjenih mobilnim telefonom, već da će žiri i njih uzimati u obzir.

Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu možete pronaći ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.