Srušena ili rekonstruisana? Zgrade Crkvene opštine u Novom Sadu više nema, ostala je samo fasada (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Kad se trosi novac iz drzavnog budzeta onda je jedini interes da se isisa sto vise, pod bilo kojim igovorom takozvanih strucnjaka. Mogla je to crkva iz svog budzeta a ne iz pokrajinskog.

  2. Ova vlast je gora od svih stetocina na svetu.Gori su od termita,cega se god dotaknu uniste,za malo ćara.

  3. Znaci bice lepsa i starija. Inace sta znaci zastita spomenika kulture? Kako vreme protice sve ih je manje pod zastitom drzave. NAPREDNO, Ziveli

  4. Sramno porusise pola Novog Sada. Gamad. Dva stana pitam se koji ce skorojec tu da zivi.

  5. A JA se ljutim na Dodjoše,što su povadili parket iz Salonca,da se koze ne okliznu i nedaj Bože ,polome nogicu!
    cccc
    Ovo je gore nego što su u srednjem veku na crkvi pominjali kugu i Futošku glavicu?

  6. I tako Novi Sad svakoga dana postaje sve NOVIJI.Jos malo pa ni jedne zgrade starije od SNSa nece biti.A i stoji mu i u imenu Novi pa ovi bukvalno rešili da ga obnove.Bas sam letos provela nekoliko dana u Veneciji ,stare zgrade,mnoge memlive ali ih ne ruše.

  7. Pukla neka ploča. Počelo razilaženje zidova. Moralo da se sruši … Sad će dobiti bolju lepšu veću… Sprat više i po 3 metra šire….

  8. Ja to gledam ovako, ako nešto treba da se ruši, ide da se ruši, verovatno je zaslužilo rušenje, ili ga je stiglo neko prokletstvo, ili je tamo rađeno nešto što ne valja. To rušenje mora doći, bilo gradova, bilo objekata. A bolje da se nekad sruši i neki objekat nego da za kaznu bude porušen ceo grad. Neko nije blagosiljao to mesto i taj lokal, ili kafić ili restoran, i samo ga je stigao sud. Gledam jedan objekat nekad poznati restoran i mesto za izlaske, stoji u obnovi netaknut oko 30 godina, kao proklet, a tamo je prolivena krv, mladić zbog neuzvraćene ljubavi išao da presudi sebi u prostorijama za vršenje fizioloških potreba.

  9. Opšte je poznato da objekti koji su određeni da budu pod zaštitom države, obavezno propadnu i sruše se. Na primer kuće u Novom Sadu koje su imale trščane krovove. Gde su? Vetrenjače u Vojvodini ( Čuruška, Gospođinačka…). Gde su? Raspadaju se. Gomila primera. Taj zavod za zaštitu spomenika kulture treba pod hitno ukinuti, jer ne rade ništa. Pardon. Primaju dobre plate.

  10. Da li ce u bliskoj buducnosti biti „rekonstruisane“ i stambene zgrade iz sezdesetih i sedamdesetih godina proslog veka(nemaju veliku spratnost mnoge od njih a na dobrim su lokacijama itd)? Samo se pitam.

  11. Prvo objaviti ko je taj veštak koji je rekao da je za rušenje.
    Onoliko komplikovanijih objekata je sanirano, a ovaj nije mogao. Ma važi.

  12. A zašto nije o trošku crkve ? Nemaju para možda ? I još dva besplatna stana za popove. Marš !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.