Crno-beli su toliko superiorni u odnosu na ostale ekipe u domaćem prvenstvu da su sebi dozvolili redak luksuz. Naime, u drugoj utakmici finalne serije u Superligi oni su čitavo poluvreme glancali motor, koji su tek u nastavku utakmice upalili, a zatim su „parni valjak“ ubrzali do usijanja. Ulogu vozača ovoga puta imao je dugo osporavani Kurtis Džerels. Amerikanac je sa 28 poena sinoć bio najzaslužniji za drugi vezani trijumf košarkaša Partizana mt:s u duelu sa Hemofarmom (89:83), tako da im je u sredu pred domaćim navijačima od 20 časova preostao zapravo zicer do nove 10. zaredom titule šampiona u nacionalnom prvenstvu.


Hemofarm – Partizan mt:s 83:89

(22:18, 26:21, 16:29, 19:21)

Hala: Milenijum.Gledalaca: 2.000. Sudije: Vojinović, Jovčić, Mrdak.

Hemofarm: Pavković 5, Lambić, Božović 16, Krstović 10, Šutalo 13, Savović 3, Borisov 6, Knežević, Petrović, Jeremić 16, Maraš 8, Anđušić 6.

Partizan mt:s: Džerels 28, Kecman 7, Jaramaz, Lučić 2, Milosavljević 9, Bogdanović, Katić 10, Džavaji 5, Bešović, Božić 6, Gist 12, Veseli 10.

 

Pokušali su Vrščani da u Milenijumu pokažu da uvodni debakl zapravo nije bio pravo oličenje odnosa snaga između dve najbolje srpske ekipe. U prvih 20 minuta spoljna linija „narandžastih“ funkcionisala je kao švajcarski sat. Jeremić i Šutalo su prilikom šuta za tri poena iskoristili svaki povratni pas Pavkovića. Maraš se u defanzivi odlično postavljao za korak ispred Katića i Džavajia, tako da su domaćini u jednom trenutku vodili i sa 13 poena razlike (41:28). Ipak, već pred kraj prvog poluvremena moglo se posumnjati da zadihani domaćini neće imati dovoljno snage u nastavku meča, tačnije da će šut spoljne linije crno-belih najzad proraditi.

Samo što je počela treća deonica, za nepuna četiri minuta, kao dlanom o dlan, košarkaši Partizana serijom 9-0 nadoknadili su minus iz druge četvrtine, prešavši u vođstvo. Džerels je prednjom promenom dovodio do očaja svoje čuvare. Njegove povratne pasove, usled prodora, Božić i Gist materijalizovali su šutem za tri poena. Pokušao je Hemofarm da zonskom odbranom izoluje Džavajia i Katića, ali je u tim trenucima do izražaja došao ofanzivni skok, pre svega Veselog. Usled izuzetno agresivne odbrane, crno-beli su imali više kontranapada. Džerelsu je proradio šut, nakon što je od table pogodio trojku, a pritom je brzom distribucijom lopte konstantno ostavljao jednog saigrača iz bekovske linije samog na šutu.

Crno-beli su konstantno uvećavali prednost. Domaćin je pokušao da šutem vrati rezultatsku neizvesnost, ali je bilo očigledno da „parni valjak“ nezaustavljivo grabi ka novoj pobedi. Od tolike brzine i šampionskog dima, košarkaši Hemofarma su na kraju utakmice videli samo obrise „paklene mašine“ na beogradskom horizontu, gde će se u sredu najverovatnije pripremiti šampionska fešta.

Vlade Jovanović: Presudila odbrana

– Znali smo da nas očekuje drugačija utakmica od one u Pioniru, kao i da imaju odlične šutere. Prvo poluvreme smo im dozvoli dosta lakih poena, ali smo u nastavku prelomili utakmicu odbranom. Uspostavili smo našu igru, zalaganjem u defanzivi otvorili smo kontra napade, a potom je počeo da nas služi i šut za tri poena koji nam je doneo osetniju razliku – rekao je nakon druge pobede svog tima u finalnoj seriji treber crno-belih Vlade Jovanović.

Dragan Milosavljević: Oprezno u Beogradu

– Hvala navijačima na podršci i u Vršcu. Već od sutra počinju pripreme za treći meč. Moramo maksimalno da se pripremimo za utakmicu u Beogradu. Oni su odličan tim i biće to težak posao i u trećem meču – upozorio je igrač Partizana Dragan Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari