Zlatne diplome za šest mitrovačkih recitatora na Pokrajinskoj smotri 1Foto: mitrovica.info

Proteklog vikenda, u Sečnju, održala se 53. Pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog”, a iz Sremske Mitrovice na Pokrajinsku smotru plasiralo se ukupno 15 recitatora iz sve tri kategorije: mlađi, srednji i stariji uzrast.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, od 138 prijavljenih recitatora iz cele Pokrajine, Selektorska komisija u čijem sastavu su bili Predrag Momčilović, glumac i profesor na AUNS, Ana Leskovac, glumica, Agneš Rafai Telečki, glumica i stručni saradnik na AUNS, Amalija Kovač, glumica i novinarka i Danijela Radu, profesorka, dodelili su Zlatne diplome mitrovačkim recitatorima Jovanu Vladisavljeviću (OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak), Ani Trbojević (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”), Ljiljani Beara (OŠ „Jovan Popović”), Hani Milosavljević (OŠ „Jovan Popović”), Eleni Konjević (Medicinska škola “Draginja Nikšić”) i Anđeli Relić (Kreativni studio i teatar „Gartel”).

Na Republičku smotru, koja će se održati 19. maja za srednji uzrast i 20. maja za mlađi i stariji uzrast, u Kulturnom centru u Valjevu, plasirala se Ana Trbojević (mlađi uzrast) iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice.

Više vesti iz ovovg grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari