Na Pokrajinskoj smotri 11 mladih recitatora iz Subotice 1Foto: Zvaničan sajt Gradske biblioteke Subotica

Na Pokrajinskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog”, koja će se održati u Sečnju od 21. do 23. aprila, Suboticu će predstavljati 11 mladih recitatora.

Zonska smotra recitatora održala se u Gradskoj biblioteci Subotica, a na njoj je nastupilo ukupno 85 recitatora iz Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Ade, Sente i Malog Iđoša, od kojih se na naredni nivo takmičenja plasiralo njih 24.

Od ukupnog broja plasiranih, iz Grada Subotice na Pokrajinskoj smotri nastupiće 11 recitatora i to iz mlađeg uzrasta Nikolija Milanko, učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Draginja Stanković, učenica OŠ „Ivan Goran Kovačić” i Emilia Tonković, učenica OŠ „Ivan Milutinović”.

Iz srednjeg uzrasta na Pokrajinsku smotru plasirali su se Nevena Džamić, učenica OŠ „Majšanski put”, Robert Jurčak, učenik OŠ „Sečenji Ištvan”, Marijan Rukavina iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica, Dunja Šarović, učenica OŠ „Sonja Marinković” i Višnja Vilov, učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

Iz kategorije starijeg uzrasta Suboticu će na Pokrajinskoj smotri predstavljati Ivan Huska iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica, Nađa Meandžija, učenica Gimnazije „Svetozar Marković”, i Luca Molnar Gabor iz Doma učenika srednjih škola Subotica.

Recitatore je pratio i ocenio žiri u čijem sastavu su bili predsednik Predrag Momčilović, glumac i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Petronela Kermeci, glumica i umetnička direktorka Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica i Klara Dulić Ševčić, profesorka iz Subotice.

Najbolji recitatori nagrađeni su diplomom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari